De temperaturen beginnen te stijgen en de eerste festivals hebben alweer plaatsgevonden! In Almere blijven we natuurlijk niet achter, dus hebben we een fijn overzicht van alle festivals van de komende tijd voor je klaargezet. Voor jong en oud trouwens, dus laat je inspireren! 

 

Muziek aan de Haven

Muziek aan de Haven is een serie van zes muziekdagen in de bruisende nieuwe havenkom in Almere Haven. Elke avond heeft een ander muziekgenre! Voor ieder wat wils dus. Geniet van diverse lokale bands en singer-songwriters uit Almere (e.o) onder het genot van een hapje en drankje. Lekker dansen, gezelligheid, vrienden onmoeten, culinair genieten en herinneringen maken…dat is Muziek aan de Haven.

Ontdek Muziek aan de Haven »

UITFESTIVAL

Het is de start van het culturele seizoen. Op 22, 23 en 24 september is er ontzettend veel te doen tijdens het Uitfestival in Almere Centrum. Ook op zaterdag 30 september is het supergezellig! Dan is er in Almere Haven veel te doen. Denk aan muziek, dans, theater, kunst, film en nog veel meer! Sluit op zondag 1 oktober het Uitfestival feestelijk af in Almere Buiten!

Uitfestival 2022 Almere Haven

STEIGER FESTIVAL

Op 6, 7 en 8 oktober staat het bedrijventerrein De Steiger in Almere Haven bol van de inspirerende activiteiten waaraan je kunt meedoen. Ben jij benieuwd wat er allemaal te doen is dit lange weekend? Lees snel verder.

Vertel mij meer »

DIWALI FESTIVAL

Op 28 oktober wordt Diwali op de Esplanade gevierd met bollywood muziek, dansoptredens, kunstenaars, exposities en een modeshow. Het Diwali Festival wordt spectaculair afgesloten met een vuurwerkshow.

Vier Diwali »

ALLUMINOUS

Maak na zonsondergang een bijzondere wandeling door Almere Centrum, rondom het Weerwater en over het voormalige Floriadeterrein. Langs het Rondje Weerwater bewonder je theatrale lichtkunstwerken. Van 20 oktober t/m 29 oktober 2023.

Ontdek ALLUMINOUS »
ALLUMINOUS

Geweest

Connecting People

Kom 16 september naar Almere Centrum voor hét culturele event van het jaar: Connecting People. Culturen verbinden door eten, dans, muziek, kleding en kunst. Dat is Connecting People. Daarnaast is dit een divers en inclusief evenement voor íedereen; wel of geen rolstoel of beperking, overtuiging.... Het wordt een feestelijke dag.

Connecting People

STRANDFESTIVAL ZAND

Op zaterdag 19 augustus is voor de 15e keer het Strandfestival ZAND. Loop een dag lang heerlijk op je blote voeten over het strand van Almere en geniet van verrassende acts en muziek! 

Lumièrepark festival

Op zondag 13 augustus komen alle culturen op één plek, want die dag is het Lumièrepark Festival. Het programma bestaat uit diverse workshops, sport, dans en uiteraard heel veel muziek. Neem ook zeker een kijkje op de tropische markt. Voor jong en oud, groot en klein is er van alles te beleven.

FREE & SUMMERPARK FESTIVAL

Omcirkel het weekend van 17 en 18 juni, want dan is het twee dagen feest op het Almeerderstrand. Kom op zaterdag 17 juni naar het Free Festival! De genres zijn deze dag heel divers; van freestyle tot uptempo of hardcore! Op zondag 18 juni is het tijd voor Summerpark Festival. Maar liefst 40 artiesten treden er die dag op verspreid over 6 stages. Daar moét jij naartoe!

INDIAN SUMMER FESTIVAL

Het Indian Summer Festival Almere is een evenement dat in het teken staat van de kennismaking met de Indiase cultuur. Dit komt tot uiting in de vele eetkraampjes, muziek en foodtrucks.

BEVRIJDINGSFESTIVAL

Vier de vrijheid op 5 mei! Op diverse pleinen in Almere Centrum is het feest en wordt de vrijheid gevierd. Kom langs op de Esplanade en zing mee op bekende hits! Onder andere Snelle, MEAU en Jeangu Macrooy komen dit jaar naar Almere! Ook op de Grote Markt is het feest met o.a. DJ Jeroen Hamer, Mario Broerse en Danny Lit. Het Stadhuisplein wordt omgetoverd tot een kidsplein met o.a. springkussens, kermisattracties en nog veel meer!

2TURVENHOOG FESTIVAL

2turvenhoog Festival is hét avontuurlijke kunstenfestival voor de allerkleinsten. Van 12 t/m 16 april heeft 2turvenhoog weer een uitgebreid programma voor alle kinderen tussen 0-6 jaar én volwassenen. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!