Festivals in Almere

Langzaamaan groeit en groeit het lijstje van de festivals in Almere waar je deze zomer heen kunt. Zo kun je nu al tickets scoren voor OH MY! Festival, Summerpark Festival en Strandfestival ZAND.

Check hieronder de complete lijst met festivals die je deze zomer niet mag missen! 

OH MY! Festival

OH MY! Music Festival is een groots opgezet muziekfestival op het gebied van hiphop, R&B, house, dubstep, trap en disco en vindt plaats op 18 juli op het Almeerderstrand. Op het podium verschijnen zowel nationale als internationale artiesten. Dit festival mag dus echt niet op je lijstje ontbreken! 

►Meer info over OH MY! Music Festival in Almere

2turvenhoog

2turvenhoog Festival, hét avontuurlijke kunstenfestival voor de allerkleinsten. 

In het weekend van 18 en 19 april barst het los in KAF met een uitgebreid programma van voorstellingen uit binnen- en buitenland voor de aller kleinste kinderen. Naast voorstellingen staan er in het KAF en in de nieuwe bibliotheek ook kunstinstallaties waarin kinderen eindeloos kunnen spelen.

►Meer over 2turvenhoog in Almere

Strandfestival ZAND

Op zaterdag 22 augustus 2020 is voor de 13e keer het Strandfestival ZAND op het strand van Almere! Loop een dag lang heerlijk over het strand van Almere en geniet van verrassende acts en muziek. Op het hoofdpodium vind je liveoptredens van de beste Nederlandse artiesten met onder andere Krezip, Kensington, Snelle en Kraantje Pappie!

►Meer info over Strandfestival ZAND in Almere

New Grounds Festival

In het Pinksterweekend op zaterdag 30 mei kun je genieten van het New Grounds Festival op een wel hele unieke locatie: het Utopia eiland. 

Met de gezelligste beats van o.a. Vunzige Deuntjes en De reunie, kan het niet anders dan een gezellig feestje worden. 

►Tickets kun je nu al scoren!

Gratis festivals

Voor deze festivals heb je geen kaartje nodig, maar kun je wel vast in je agenda noteren.

►Koningsdag

 

►Terrassenfestival

In het weekend van 2 en 3 mei vindt alweer de zesde editie van het Terrassenfestival plaats. Het terrassenseizoen gaat dan van start! Alle terrassen in Almere Centrum bruisen van gezelligheid met muziek, lekkere hapjes en leuke kinderactiviteiten.

►Bevrijdingsfeest

Op 5 mei viert heel Nederland de vrijheid! De hele dag zijn er op de Grote Markt en Restaurantplein Belfort een hoop gezellige optredens. 

►Groentesoep Festival

Een duurzaam, circulair festival met creatieve markt, muziek, optredens, eten, workshops en nog veel meer. Op het festival vind je duurzame oplossingen, recycling, upcycling, biologische producten, alles wat met groen en gezond leven te maken heeft. Het Groentesoep Festival vind plaats op 30 mei.

►Floriade Festival

In 2022 is Almere hét podium van de expo Floriade Almere 2022. De expo staat in het teken van de groene stad van de toekomst. Tijdens de expo wordt de bezoeker niet alleen geïnformeerd, maar vooral ook geïnspireerd om zelf groener en gezonder te leven. En op 6 en 7 juni vindt alweer de 3e editie van het Floriade Festival plaats, met dit jaar het thema 'gezondheid'.

►Wereldfestival

Op 28 juni is het Wereldfestival; een multicultureel festival waarbij ontdekking en ontmoeting centraal staan. Met heel veel muziek van topbands en artiesten, een grote wereldmarkt, een kinderdorp en natuurlijk lekker eten. Dit is de place to be voor de hele familie.

►Rabobank Almere Haven Festival

Tijdens het Rabobank Almere Haven Festival bruist de sfeervolle haven drie dagen lang van gezelligheid. Er zijn optredens, botterraces, bierproeverij, wijnmarkt, kunstmarkt en nog veel meer. Het festival is dit jaar van 4 t/m 6 september

►Jazz & Blues

Liefhebbers van Jazz & Blues kunnen hun hart ophalen tijdens het Jazz & Blues weekend op 12 en 13 september. Dit weekend wordt je namelijk om je oren geslagen met de lekkerste tunes in Almere Centrum. 

►Uitfestival Almere

Van dit festival zijn wij natuurlijk de aller grootste fan, dus vergeet deze data niet in je agenda te noteren! In het weekend van 25, 26 en 27 september is er ontzettend veel te doen tijdens het Uitfestival Almere. Het is de start van het culturele seizoen. Het gehele weekend staat in het teken van muziek, dans, theater, cultuur, kunst, fotografie, film en meer! 

►►Mis je nog een ander festival in dit lijstje? Misschien staat deze hier tussen!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!