De temperaturen beginnen te stijgen en de eerste festivals hebben alweer plaatsgevonden! In Almere blijven we natuurlijk niet achter, dus hebben we een fijn overzicht van alle festivals van de komende tijd voor je klaargezet. Voor jong en oud trouwens, dus laat je inspireren! 

 

Muziek aan de Haven

Muziek aan de Haven is een serie van zes muziekdagen in de bruisende nieuwe havenkom in Almere Haven. Elke avond heeft een ander muziekgenre! Voor ieder wat wils dus. Geniet van diverse lokale bands en singer-songwriters uit Almere (e.o) onder het genot van een hapje en drankje. Lekker dansen, gezelligheid, vrienden onmoeten, culinair genieten en herinneringen maken…dat is Muziek aan de Haven.

Ontdek MADH »

Almere Speelt

Omcirkel zaterdag 29 juni maar in je agenda, want dan is het tijd voor Almere Speelt! Daar maak je een praatje en drink je een drankje op het Almeerderstrand. Een écht strandfestival waar van alles speelt. Gratis. Voor iedereen die er zin in heeft. Toneel, muziek, kunst, dans, er speelt van alles op het strand.

Ontdek Almere Speelt »
Header Almere Speelt

Rebellion Outdoor Festival

Omcirkel 3 augustus alvast in je agenda, want dan is het feest op het Almeerderstrand. Kom naar het Rebellion Outdoor Festival. De genres zijn deze dag heel divers; van freestyle en uptempo tot hardcore! Hier moét je bij zijn!

Bestel je tickets »

Lumièrepark festival

Op zondag 11 augustus komen alle culturen op één plek, want die dag is het Lumièrepark Festival. Het programma bestaat uit diverse workshops, sport, dans en uiteraard heel veel muziek. Voor jong en oud, groot en klein is er van alles te beleven.

Ontdek het Lumièreparkfestival »

STRANDFESTIVAL ZAND

Op vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus is voor de 16e keer het Strandfestival ZAND. Loop een dag lang heerlijk op je blote voeten over het strand van Almere en geniet van verrassende acts en muziek! 

Ontdek Strandfestival Zand »

Connecting People

Kom 7 september naar Almere Centrum voor hét culturele event van het jaar: Connecting People. Culturen verbinden door eten, dans, muziek, kleding en kunst. Dat is Connecting People. Daarnaast is dit een divers en inclusief evenement voor íedereen; wel of geen rolstoel of beperking, overtuiging.... Het wordt een feestelijke dag.

Beleef Connecting People »
Connecting People

UITFESTIVAL

Het is de start van het culturele seizoen. Op 21 september is er ontzettend veel te doen tijdens het Uitfestival in Almere Haven en Buiten. Ook in het weekend van 28 en 29 september is het supergezellig! Dan is er in Almere Centrum veel te doen. Denk aan muziek, dans, theater, kunst, film en nog veel meer!

Uitfestival 2022 Almere Haven

DIWALI FESTIVAL

Op 19 oktober wordt Diwali op de Esplanade gevierd met bollywood muziek, dansoptredens, kunstenaars, exposities en een modeshow. Het Diwali Festival wordt spectaculair afgesloten met een vuurwerkshow.

Ontdek Diwali Festival »

ALLUMINOUS

Maak na zonsondergang een bijzondere wandeling door Almere Centrum, rondom het Weerwater en over het voormalige Floriadeterrein. Langs het Rondje Weerwater bewonder je theatrale lichtkunstwerken. Van 25 oktober t/m 3 november 2024.

ALLUMINOUS

Geweest

INDIAN SUMMER FESTIVAL

Het Indian Summer Festival Almere is een evenement dat in het teken staat van de kennismaking met de Indiase cultuur. Dit komt tot uiting in de vele eetkraampjes, muziek en foodtrucks. Maar dat is nog niet alles! Dit jaar vier je ook de International Yoga Dag, een moment van innerlijke rust, welzijn en verbinding. Trommel al je vrienden op en kom gezellig op zaterdag 8 en zondag 9 juni naar de Esplanade!

BEVRIJDINGSFESTIVAL

Vier de vrijheid op 5 mei! Op diverse pleinen in Almere Centrum is het feest en wordt de vrijheid gevierd. Kom langs op de Esplanade en zing mee op bekende hits! 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!