Rondleidingen in Almere

Een rondleiding in Almere kan van alles zijn. Een informatieve route langs het Tiny buurtje, met een vaarroute naar Pampus of ervaar de jungle van Almere. Het kan allemaal met de verschillende rondleidingen in Almere.
Ontdek de leukste rondleidingen in Almere.

Ervaar de jungle van Almere

Bij Almere Jungle kom je de gekste dieren tegen uit alle continenten van de wereld. Van stokstaartjes tot rattenslangen en van de flappentak tot alpaca’s, je ziet ze hier allemaal!
Benieuwd welke dieren je hier nog meer tegenkomt? Waag een bezoek aan het Almeerse dierenpark en ga op pad met de dierenverzorger om een kijkje te nemen zowel achter als voor de schermen. De rondleiding duurt ongeveer een uurtje.

Lijkt zo’n tropische wandeling tussen de dieren jou wel wat?

Rondleiding bij Stichting AAP
Elke vrijdag, zaterdag en zondag opent Stichting AAP haar deuren voor publiek. Ontdek wat voor werk de dierenverzorgers hebben en kom dichterbij de apen op de apeneilanden. De toegangsprijs is gratis en de rondleiding begint om 13.30 uur.

Land Art Flevoland Tour: Het Verhaal van Flevoland
Leer alles over land art en het verhaal over de jongste provincie van Nederland. Land Art: een kunststroming uit de jaren zeventig die vanuit de VS overgewaaid is naar Nederland. Kom erachter waarom deze monumentale werken juist in Flevoland zijn gerealiseerd. Op deze tour ga je mee naar de landschapskunstwerken en kom je langs locaties die essentieel waren voor de totstandkoming van de Flevopolder. Enthousiast? Kom er hier achter wanneer de volgende tour is.

Rondje Bieb
De nieuwe bibliotheek is een aanwinst voor het stadscentrum van Almere. Het moderne gebouw is ontworpen door het Amsterdamse bureau Meyer en Van Schooten. Er worden regelmatig groepsrondleidingen gegeven voor bezoekers die nieuwsgierig zijn naar het ‘retailconcept’ van de bilbiotheken in Buiten, Haven en Stad. Let op, de rondleidingen worden alleen op afspraak gegeven.

Tour the City: ontdek Almere Centrum
Heb jij je wel eens afgevraagd hoe men het stadscentrum heeft bedacht? Je bezoekt Almere Centrum misschien wel wekelijks, maar weet jij ook de achterliggende gedachte van de architectuur te benoemen? Ontdek jouw stadscentrum op een andere manier en loop met een professionele gids langs de projecten die in het kader van de stadsvernieuwing van 1994 zijn ontworpen.

Ontdek nog meer van Almere!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!