Naar een theatervoorstelling is áltijd een goed idee! Naar een theatervoorstelling in de buitenlucht is een nóg beter idee. In de zomer ben je natuurlijk het liefste buiten. Ook deze zomer zijn er weer bijzondere buitenvoorstellingen in Almere die je niet wil missen! 

Spectaculair buitentheater van Vis à Vis

Verbazingwekkend en spectaculair. Elke keer opnieuw. Dat is theatergezelschap Vis à Vis. Naast het Almeerderstrand vind je de unieke buitenlocatie met een theaterarena, buitenbar en het energieneutrale restaurant, de Rode haring. Bezoek een voorstelling en geniet van een avond vol spektakeltheater, humor, live muziek en diner. Dit jaar speelt Vis à Vis de publieksfavoriet Silo 8, een theater spektakel vol met humor, verrassing en ontroering.

Silo 8

We nemen een kijkje in het jaar 2060, waar niemand veilig is in het verzorgingstehuis van de toekomst ‘SILO 8’. Met de Memory-delete machine wist dr. Wolff de herinneringen van de ouderen. Haar motto luidt: “de afwezigheid van herinneringen, betekent een toename van levensgeluk en dus een rustige, oude dag.”

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De bewoners van SILO 8 blijken veerkrachtiger dan gedacht en verzetten zich op inventieve wijze tegen de naderende onwetendheid.

SILO 8 trok in seizoen 2010/2011 meer dan 50.000 bezoekers en werd door zowel bezoekers als de pers bejubeld. Op veler verzoek brengen ze in 2024 SILO 8 opnieuw op de planken.

Nieuwsgierig geworden? Silo 8 is te zien van 30 mei tot en met 28 juli in het openluchttheater van Vis à Vis. Koop je tickets via Vis à Vis!

Zomervoorstelling op de Stadsboerderij

Theatergroep Suburbia maakt ontroerende, tragische en geestige voorstellingen over het menselijk tekort. Ze spelen in het theater en op verschillende plekken in de stad. Deze zomer speelt Suburbia de zomervoorstelling Carnage bij Stadsboerderij Almere.

Carnage

Carnage is een gemene komedie over beschaafde mensen. Voorafgaand de voorstelling is er een heerlijk biologisch driegangendiner. 

Twee elfjarige jongens zijn aan het vechten op het schoolplein. De een slaat met een stok, de ander verliest twee snijtanden. De ouders komen samen en bespreken de kwestie, zoals beschaafde mensen dat doen. Maar wat begint als een beleefde ontmoeting tussen tolerante, verstandige mensen, compleet met espresso en clafoutis (taart), ontaardt in een gevecht waar de ouders hun kinderen overtreffen. 

De Franse auteur Yasmina Reza is een meester in het schrijven van scherpe dialogen. “Alle personages in mijn werk zijn welopgevoede mensen, die met elkaar afgesproken hebben zich te gedragen. Maar ze zijn tegelijkertijd zo impulsief dat het hen niet lukt om zich aan die afspraak te houden. Ze ontsporen tegen hun wil en zien het gebeuren. Het laklaagje van de beschaving, die ons behoedt voor verruwing, is zo verontrustend dun dat het elk moment kan barsten.”

Carnage, ook bekend onder de originele titel De God van de slachting, is wereldwijd een vaak gespeeld stuk, geliefd bij regisseurs, acteurs én publiek. Roman Polanski verfilmde het stuk in 2011 tot de succesvolle speelfilm Carnage.

Nieuwsgierig geworden? Carnage is te zien van 19 juni t/m 28 juli op de Stadsboerderij Almere. Koop je tickets via Suburbia!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!