Naar een theatervoorstelling is áltijd een goed idee! Naar een theatervoorstelling in de buitenlucht is een nóg beter idee. In de zomer ben je natuurlijk het liefste buiten. Ook deze zomer zijn er weer bijzondere buitenvoorstellingen in Almere die je niet wil missen! 

Spectaculair buitentheater van Vis à Vis

Let op: deze voorstelling is geweest!

Verbazingwekkend en spectaculair. Elke keer opnieuw. Dat is theatergezelschap Vis à Vis. Naast het Almeerderstrand vind je de unieke buitenlocatie met een theaterarena, buitenbar en het energieneutrale restaurant, de Rode haring. Bezoek een voorstelling en geniet van een avond vol spektakeltheater, humor, live muziek en diner. Dit jaar speelt Vis à Vis de voorstelling POPPY, een turbulente roadtrip comedy in het oog van de storm.

Poppy

Hoe ziet een vakantie er in de nabije toekomst uit? Naar welke wereldwonderen kunnen we nog afreizen? De nieuwe zomervoorstelling van Theatergezelschap Vis à Vis laat je meereizen naar een wereld waarin niets meer is wat het lijkt.

Wanneer Poppy met haar ouders op vakantie gaat naar De laatste Woudreus, één van de laatste overgebleven toeristische attracties, neemt deze reis een plotselinge wending. Ze belandt in een absurdistische wereld, waarin ze samen met een vriend uit onverwachte hoek haar dwalende ouders probeert terug te vinden.

In het muzikale spektakel POPPY geeft de fantasie van de jonge heldin uitzicht op een hoopvolle toekomst.

Nieuwsgierig geworden? Van 24 mei t/m 24 september is de voorstelling te zien. Koop je tickets via Vis à Vis!

Zomervoorstelling op de Stadsboerderij

Let op: deze voorstelling is geweest!

Theatergroep Suburbia maakt ontroerende, tragische en geestige voorstellingen over het menselijk tekort. Ze spelen in het theater en op verschillende plekken in de stad. Deze zomer speelt Suburbia samen met Ensemble Black Pencil de zomervoorstelling Tom op de boerderij bij Stadsboerderij Almere.

Tom op de boerderij

Tom is in diepe rouw. Zijn vriend is overleden. Tom reist naar het ouderlijk huis van zijn geliefde. Een boerderij ver weg van de grote stad. Aan de vooravond van de begrafenis maakt hij voor het eerst kennis met de familie van zijn geliefde, moeder Agathe en broer Francis.

In het beklemmende isolement van de boerderij ontvouwt zich een complex en gevaarlijk spel van strijd en toenadering tussen de twee mannen en de moeder.

Complete avond uit
Zoals ieder jaar is de zomervoorstelling van Suburbia een complete avond uit op het erf van Stadsboerderij Almere. Voorafgaand is een biologisch driegangendiner en een randprogrammering waaronder ‘Ontmoet de stadsboeren van Almere’ en een rumba workshop.

Nieuwsgierig geworden? Van 21 juni t/m 30 juli is de voorstelling te zien. Koop je tickets via Suburbia!

Theater in de Groene Kathedraal

Let op: deze voorstelling is geweest!

Theatergezelschap Gouden Haas schept ruimte door middel van theatrale ervaringen. Voor reflectie. Voor verdieping. Voor onbekende kaders en onbegrensde verbeelding. Ze nodigen je uit om samen te ontdekken, weg van ego en richting eco. In de zomer ben je welkom in De Groene Kathedraal voor de voorstelling Herinner Ons.

Herinner Ons

Hallo jij, mens, hoe is jouw band met de trompetterzeenaald? De kleine wrattenbijter? Of het bleekgeelblaasjeskruid? Zomaar wat namen van de rode lijst. Dieren en planten die op het punt staan voorgoed te verdwijnen. Moeten we daar niet iets mee? Mis jij ze als ze er niet meer zijn?

Wat als we van hen op eenzelfde manier afscheid nemen als van onze eigen dierbaren? Kan je verdriet voelen om dieren die je niet hebt gekend, maar wiens verdwijnen wel invloed heeft op ons voortbestaan? Want alles hangt met elkaar samen. Hoe doe je dat, rouwen om een plant waarvan je het bestaan niet wist? In Herinner Ons zoeken we dit uit, samen met jou. Nu we er nog zijn.

Nieuwsgierig geworden? De voorstelling is te zien op 23, 24 en 25 juni. Koop je tickets via Gouden Haas!

Oerol hit op Stadslandgoed De Kemphaan

Let op: deze voorstelling is geweest!

De locatievoorstelling We moeten iets met het landje van Simon Heijmans was één van de hits van het afgelopen theaterfestival Oerol op Terschelling. Theatergroep Suburbia speelt extra voorstellingen op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.

We moeten iets met het landje

Een broer en zus hebben elkaar al jaren niet gezien. Nu is papa net begraven. Zij zijn de laatste uitlopers van de stamboom van een welgestelde familie. Na hen is er niets. Nu moet worden bepaald hoe hun rijkdom wordt verdeeld. Dus moeten zij iets met het landje. Allebei hebben ze een eigen toekomstvisie voor het landje. Is de ruzie over de hectares een laatste stuiptrekking van hun familieband, of het begin van een nieuwe gezamenlijke werkelijkheid?

We moeten iets met het landje is een muzikale voorstelling waarin een familieruzie over de grote vragen van onze tijd centraal staan. Hoe gaan we om met de aarde? Hoe leven we samen? Komen we er nog uit met elkaar? We moeten iets met het landje is ontroerend, speels en soms magisch, want de voorstellingen van Simon Heijmans zijn altijd net even anders dan je verwacht.

Nieuwsgierig geworden? Van 12 juli t/m 29 juli is de voorstelling te zien. Koop je tickets via Suburbia!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!