Kinderactiviteiten

Niets is leuker dan samen met de kids cultuur ontdekken. Hier lees je wat je kunt doen in Almere om je kinderen te vermaken. Theater, muziek, kunst, er is voor ieder wat wils. 

► PIT Veiligheidsmuseum

Leer alles over veiligheid bij PIT Veiligheidsmuseum, hét museum voor politie, brandweer en ambulance. Door middel van leuke activiteiten leren kinderen hier van alles over de Nederlandse hulpdiensten. PIT is open van dinsdag t/m zondag

► De nieuwe bibliotheek

Elke week is er weer wat te beleven in de nieuwe bibliotheek in Almere Centrum. Zo is er elke zondag een jeugdtheatervoorstelling. Verder zijn er bijna dagelijks workshops die met cultuur te maken hebben en draaien er regelmatig films voor zowel kinderen als volwassenen. 

► Lessen

Bij zowel Kleur in Cultuur, KAF en CKV Almere kunnen kinderen lekker creatief bezig zijn met kunst en cultuur. Muzieklessen, danslessen maar ook leuke workshops waar de kids hun creativiteit kunnen uiten.

► Jeugdtheater

Het hele theaterseizoen zijn er jeugdtheatervoorstellingen. Bij KAF zijn er regelmatig kindervoorstellingen voor verschillende leeftijden. In de zomer (en soms in de winter) hebben Theatergezelschap Vis á Vis en Theatergroep Suburbia buitenvoorstellingen die ook voor de meeste kinderen geschikt zijn.