Almeers talent | Thomas Wessing

Wij gingen in gesprek met Thomas Wessing. De Almeerse Thomas is een van de hoofdrolspelers in het stuk ‘Rouwkost’ die op 20 januari zal spelen in de Kunstlinie in Almere. Rouwkost is een voorstelling over rouw en verlies. Het is een verhaal die laat zien hoe een broer en zus compleet anders met hun verlies omgaan.

Waar gaat Rouwkost over?

Rouwkost is een voorstelling gemaakt door theatergroep SubSub. SubSub is een theatergroep die bestaat uit jongeren en beginnende spelers. Thomas vertelt over het stuk. “Ik speel de rol van Mitch, de zoon van de overleden moeder, en de broer van Aïsha, Het stuk laat zien hoe Mitch en Aïsha anders met het verlies van hun moeder omgaan. Ook zie je hoe hun omgeving er moeite mee heeft om er voor de twee te zijn.”

Rouwkost van SubSub

Voor wie is de voorstelling?

De voorstelling creëert verbondenheid. Voor iedereen die moet omgaan met verlies is het stuk herkenbaar. Thomas: “Ik herken me op sommige momenten wel in Mitch. Ik heb zelf mijn oma verloren toen ik 18 was. Ik woonde samen met haar en mijn moeder. We gingen beiden heel anders met ons verlies om. Ik wou graag door gaan en mijn verdriet kwam wat later.

Wij vroegen Thomas waar de kijker op kan letten: “Ik zou de kijker adviseren om op herkenbare situaties te letten. Ik kreeg vaak van mensen terug die de voorstelling hebben gezien, dat ze een bepaalde scène herkenbaar vonden. Dit omdat ze de situatie zelf hebben meegemaakt of omdat iemand die ze kennen door een vergelijkbare situatie heen gaat.”

Rouwkost van SubSub

Waar zien wij Thomas over vijf jaar?

Waar zien wij Thomas over vijf jaar? Over vijf jaar hoopt hij nog steeds bezig te zijn met acteren. Op dit moment focust hij zich op beter worden in acteren en staat hij open voor verschillende acteermogelijkheden. Thomas heeft nog een paar mooie woorden voor de mensen die op dit moment het rouwproces beleven: “Rouw en verlies is een heel belangrijk onderdeel van het leven en het kan ook iets heel moois zijn. Dat proberen wij met deze voorstelling te laten zien!”

Spreekt Rouwkost jou aan? Het stuk speelt op vrijdag 20 januari om 20:30 uur in de Kunstlinie. Bestel nu nog tickets via deze link. Benieuwd naar andere uitjes in Almere? Check dan onze agenda of laat je inspireren door een van onze rubrieken!

Foto van Thomas van SubSub

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!