Almeerse Kamp Seedorf goes worldwide

Met kunstwerken in Almere, Amsterdam, Londen, Lissabon, Turijn, Chicago en Milaan is het Almeerse Kamp Seedorf in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal streetart collectief. Je kent ze misschien wel van hun kunstwerk ‘Damsko Strijder’, ter ere van Eberhard van der Laan, waarmee ze in 2017 een Street Art Award wonnen in de categorie ‘best message’. Inmiddels kun je wel zeggen dat Almere te klein voor ze is geworden, ondanks dat zullen ze nooit helemaal uit Almere verdwijnen en blijft Ally voor altijd in hun hart!

►Waar het allemaal begon…

Het begon allemaal uit verveling op de zolderkamer. Hier werd ook het eerste kunstwerk, van Clarence Seedorf zelf- waar Kamp Seedorf overigens naar vernoemd is, bedacht. Waarom? “Omdat Seedorf, opgegroeid in Almere, de meest succesvolle voetballer van Nederland ooit geweest is. Hij heeft hier nooit echt de credits voor gekregen”. Dat gevoel krijgt Kamp Seedorf ook met Almere. Via Kamp Seedorf laten ze zien dat er in Almere echt toffe dingen gebeuren!

►Van brainstorm tot kunstwerk

Aan het maken van ieder kunstwerk gaan vele brainstormsessies vooraf. Inspiratie en hulp hiervoor zijn bier, voetbal en hiphop. Er wordt gezocht naar beelden die minder voor de hand liggen en daarna begint het schetsen. Het werk wordt geschilderd op grote rollen papier, uitgesneden en vervolgens geplakt op straat. Aan de stukken werken ze met meerdere mensen samen, soms wel met een groep tot 10 man. Zoals bij de acht meter hoge afbeelding van Seedorf op het Stadhuisplein in Almere Centrum, waar een hele week aan gewerkt is. Je kunt het een fulltime job noemen.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!