Beleef de Almeerse Piano Days

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie: International Piano Day. Op de 88e dag van het jaar wordt de piano wereldwijd in de schijnwerpers gezet. Ook Goede Rede Concerten viert dit feest natuurlijk mee. En hoe! Tussen 28 maart en 7 april kun je genieten van maar liefst zes verrassende en gevarieerde pianoconcerten. In Goede Rede én in Kunstlinie. Dat wil je niet missen!

International Piano Day
Wereldwijd worden er op de 88e dag van het jaar talloze piano-evenementen georganiseerd. Waarom juist op de 88e dag? Heel simpel: omdat een piano 88 toetsen heeft! Dit jaar valt Piano Day op 28 maart. Goede Rede Concerten pakt zoals gewoonlijk groots uit, met een meerdaags Piano Day-programma. Dat bestaat dit jaar uit een serie van zes concerten op 28 en 30 maart, en 6 en 7 april. 

Meer info en reserveren
Uitgebreide informatie over de concerten is te vinden op de website van Goede Rede Concerten. 

 

 

Piano Days 2024

Drie miniconcerten

Het feest begint op donderdag 28 maart met een bijzonder middagprogramma in Goede Rede. Maak je op voor drie kleine concerten van elk een uur, met als thema 'dansen'. Pianist Wim te Groen trapt om 14.00 uur af met een vrolijke mix van dansen en volksmuziek. Om 15 uur speelt hij een deel van de Canto Ostinato van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Een compositie die is uitgegroeid tot een klassieke hit. Als laatste is het de beurt aan het duo Ida Wildvank en Felix Justin. Zij spelen een paar Slavische dansen van onder andere Dvorak en Rachmaninov. Zin in een compleet middagje uit? Met een passe-partout bezoek je alle drie de concerten tegen een gunstig tarief. Elk concert is ook afzonderlijke te boeken.

Meer info en kaarten »

‘Artist in Residence’ Laurens de Man

Op zaterdag 30 maart om 15.30 uur neemt Laurens de Man plaats op het podium. Deze virtuoze pianist is dit jaar 'Artist in Residence' bij Goede Rede Concerten. Ter ere van Piano Day voert hij het meesterwerk 'Via Crucis' van Franz Liszt uit. Hij wordt daarbij begeleid door kamerkoor Vocaliber en solisten Coert van den Berg en Dorien Lievers.

Meer info en kaarten »

Benefietconcert Willem Brons

Mis ook niet het optreden van de Almeerse meesterpianist Willem Brons op zaterdag 6 april om 20.00 uur, tijdens het jaarlijkse benefietconcert van Rotary New Town Almere. Geniet van een prachtig solorecital met werk van Schumann, met een voorprogramma vol jonge talenten. De opbrengst gaat naar de Stichting Muziektalent Almere.

Meer info en kaarten »

Jong talent Mattias Spee

Op zondag 7 april om 15.00 uur sluit jong pianotalent Mattias Spee het pianofeest af met een gevarieerd middagprogramma in Kunstlinie. Op het programma staat muziek van onder meer Chopin, Poulenc en Scriabin. Ook brengt Mattias een eigen compositie ten gehore. Een verrassend concert door een vernieuwend musicus!

Meer info en kaarten »

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!