Filmlocaties in Almere

Zin om naar een leuke film toe te gaan? Deze maand zijn er een aantal filmtoppers die je gewoon in de bioscoop gezien wilt hebben. Check bijvoorbeeld Downtown Abbey en Judy in het nieuwe filmhuis. Het kerstverhaal Un conte de Noël bij Corrosia. Of The Addams Family, Star Wars of Penoza bij Kinepolis.
Ook draait vanaf 29 november Project Gio in de bioscoop. Wist je dat deze film grotendeels in Almere is opgenomen? Check de film en misschien herken je wel een aantal locaties. 

Wist je dat je bij meerdere locaties naar de film toe kun gaan in Almere? Niet alleen voor de allernieuwste films en dé films van dit moment ben je in Almere aan het juiste adres. Maar ook voor de nieuwste arthouse films, films voor kinderen, blockbusters en andere leuke filmacties kun je bij de verschillende filmhuizen in Almere terecht. 

Corrosia Theater, Expo & Film

Bij Corrosia Theater, Expo & Film zijn er meerdere momenten om naar de film toe te gaan. Zo kun je op vrijdag op twee momenten een film bekijken, zijn er speciale ‘kroost’ films en worden en documentaires gedraaid.

Iedere vrijdagmorgen om 11.00u kun je bij Corrosia Theater, Expo & Film kijken naar een broodje film. Met broodje Film ga je eerst om 11.00 uur de bioscoop in en daarna naar Café ROEST van Triade Flevoland voor een broodje van de dag en koffie, thee, melk of karnemelk.

De Kroost films worden vaak op woensdag en zaterdagmiddag gedraaid. 

De nieuwe bibliotheek

Het nieuwe filmhuis in de nieuwe bibliotheek is één van de jongste filmhuizen van Nederland. In de moderne zaal worden vier keer per week de nieuwste arthouse films gedraaid. Zo kun je hier op dinsdag avond, woensdag ochtend, vrijdag avond en zaterdagmiddag terecht.

In de schoolvakanties worden er kinderfilms gedraaid en er zijn regelmatig reprises van eerder vertoonde kassuccessen.
Wist je dat er bij de nieuwe bibliotheek ook regelmatig cursussen en workshops worden gegeven op het gebied van film en filmeducatie? 

Kinepolis

Natuurlijk kun je voor de nieuwste films ook terecht bij Kinepolis. Je bekijkt hier niet alleen de nieuwste films, maar ook verschillende documentaires, ballet,- en operavoorstellingen. 

Ook zijn er regelmatig leuke evenementen waar je aan deel kunt nemen zoals de bier, burgers en blockbusters, ladies night, kidsweekend, film marathons, premieres en nog veel meer leuke filmacties!