Lichtkunstfestival ALLUMINOUS keert terug! Van 20 t/m 29 oktober geniet je tijdens een wandeling rondom het Weerwater van verschillende lichtkunstwerken. De Almeerse theatergezelschappen zijn dit jaar partner en werken mee aan het programma. Zo worden er niet zomaar lichtobjecten getoond, maar speciale theatrale installaties. Een must-see! 

► Eigen karakter

We noemden het net al even, maar dit jaar slaat ALLUMINOUS de handen in één met de Almeerse theatergezelschappen: Vis à Vis, Suburbia, Gouden Haas en BonteHond. Talenten uit de theaterwereld (geselecteerd door de theatergezelschappen) worden gekoppeld aan beeldend kunstenaars en ontwerpers. Dit zorgt voor unieke kunstwerken! 

► Licht- en geluidsinstallatie 'PULSE’

Ook het Almeerse Black Pencil sluit dit jaar aan bij het ALLUMINOUS programma. Samen met beeldend kunstenaar Jurjen Alkema presenteren ze de grootschalige licht- en geluidsinstallatie 'PULSE’, met een compositie van Enric Monfort. 

► Eigen lichtkunstfoto 

Dit jaar is M. aanwezig tijdens ALLUMINOUS, op het speelveld Hortus. Een fotograaf staat paraat om samen met de bezoekers een lichtkunstfoto te maken, op basis van hun persoonlijke kleurenpalet. In gesprek met museumdocenten wordt het kleurenpalet bepaald en op basis daarvan wordt er een lichtkunstfoto geschoten. 

► Livemuziek

Geniet van het aanbod van de food-trucks op de 3 horecapleinen langs de route. Bij het horecaplein op Utopia eiland is livemuziek aanwezig verzorgd door Poppodium de Meester. 

► Wandelen, fietsen of met de boot

ALLUMINOUS is natuurlijk begonnen als wandelroute. Maar geef jij liever de voorkeur aan de fiets? Dat is dit jaar geen probleem; naast de looproute is er ook een fietsroute. Ook de pendelboot is een optie. Deze vaart tussen de Esplanade en het Circuloco paviljoen (voormalig Floriadeterrein). Handig als je de route in 2 dagen wil doen! 

► Complete avond uit 

Niets is zo gezellig als vooraf of na afloop nog even het centrum in te duiken voor een hapje en een drankje. In Almere Centrum barst het van de leuke horecagelegenheden, sommige hebben zelfs een speciaal ALLUMINOUS menu. Ontdek de acties en restaurants

Zien we je tijdens de herfstvakantie? Bekijk meer informatie over de kunstenaars en kunstwerken op alluminous.nl

Meer inspiratie!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!