Ontwerperscafé X Windesheim

Op 18 juni vindt een speciale editie van het Ontwerperscafé plaats; het Ontwerperscafé X Windesheim, waarin Kunstlinie het roer overgeeft aan studenten van Windesheim. Zij zullen volledig in de lead zijn en alle onderwerpen van dit Ontwerperscafé bepalen. Wij spraken met Sky, Kevin en Elke, de studenten die zich hiervoor hebben opgegeven.

Kunnen jullie iets over jezelf vertellen?

Sky “Ik ben Sky, 22 jaar oud en ik ben gek op art & design. Of dit nu Street Art of Picasso is: ik vind het helemaal geweldig! Ik breng dan ook graag anderen in contact hiermee en hoop dan ook om meer kunstliefhebbers van mijn leeftijd te ontmoeten.”

Kevin “Ik ben Kevin en studeer Design Engineering aan Windesheim Almere. Ik heb vanaf jongs af aan al interesse in design en dan voornamelijk in interior en fashion design.

Elke “Ik ben Elke, 18 jaar oud en ik kom uit Almere. Aankomend schooljaar begin ik aan de studie Bouwkunde, waar ik ontzettend naar uitkijk! Daarnaast hou ik van kunst en cultuur en ben ik erg geïnteresseerd in duurzaam bouwen.”

Wat houdt het Ontwerperscafé precies in?

Sky “Het Ontwerperscafé is een avond waarbij je op een relaxte en luchtige manier over allerlei verschillende onderwerpen rondom architectuur & design kunt praten. Zo kan er bijvoorbeeld een professional toelichting geven, maar daarna ook een dialoog starten met het publiek. Het leuke hieraan is dat je zowel kunt leren als discussiëren op een leuke en toegankelijke manier.

Kevin “Het ontwerperscafé is een kans om nieuwe dingen te leren over onderwerpen waar je niet elke dag aan denkt en een kans om nieuwe mensen te ontmoeten.”

Elke “Tijdens deze editie van het Ontwerperscafé: het Ontwerperscafé X Windesheim, kun je niet alleen in gesprek gaan met mensen uit het werkveld, maar ook met andere geïnteresseerden over verschillende onderwerpen binnen architectuur en design.”

Waarom hebben jullie je hiervoor opgegeven? Wat hopen jullie hiermee te bereiken?

Sky “Ik heb me hiervoor opgegeven omdat ik hiermee hoop dat mensen weer leren kijken: we letten tegenwoordig niet meer op de tijd en detail die in sommige dingen zit en dat is ontzettend zonde. Ik hoop dan ook dat door deze editie van het Ontwerperscafé architectuur en design ook weer een wat meer aantrekkelijk onderwerp wordt onder jongeren.”

Kevin “Ik heb me opgegeven omdat het mij een leuke ervaring leek om mee te werken aan het organiseren van zo'n evenement.”

Elke “Ik heb me opgegeven om meer te weten te komen en te leren over architectuur en design. En het is natuurlijk ook een mooie voorbereiding op mijn studie Bouwkunde, waar ik volgend schooljaar mee aan begin!”

Kunnen jullie alvast iets over deze editie vertellen?

Sky “HeT WorDt NIeT zOaLs AnDeRe AvOnDeN! Nu even serieus: wat ik kan alvast kan verklappen is dat het gek, confronterend, leerzaam maar vooral ook gewoon leuk wordt.    

Kevin “We hebben met z’n alle ontzettend ons best gedaan om het zo interessant en gaaf mogelijk te maken voor iedereen en ik weet zeker dat het een geslaagd Ontwerperscafé wordt, voor zowel studenten als professionals. Dus je moet absoluut langskomen!”

Elke “We willen graag een discussie op gang brengen over drie onderwerpen binnen het domein design en architectuur, namelijk gonomie, Artificial Intelligence (AI) en kleur- en vormgebruik.

Waarom zouden mensen het Ontwerperscafé moeten bijwonen?

Sky “Omdat het een super toffe avond wordt die een heel andere insteek heeft zoals bij een ‘traditioneel podium’. Het is bedacht door Windesheim studenten en we willen ook echt zowel jongeren als professionals hiermee aanspreken.”

Kevin “We hebben met z’n alle ontzettend ons best gedaan om het zo interessant en gaaf mogelijk te maken voor iedereen en ik weet zeker dat het een geslaagd Ontwerperscafé wordt, voor zowel studenten als professionals. Dus je moet absoluut langskomen!”

Elke “In het Ontwerperscafé kan je je eigen stem laten horen in een groep mensen van verschillende achtergronden, die allemaal in hetzelfde geïnteresseerd zijn. Het is gezellig en je leert er wat van.”

Over het Ontwerperscafé

Voor interessante gesprekken over architectuur en design ben je bij het Ontwerperscafé aan het juiste adres. In het Ontwerperscafé staat de ontmoeting in een ongedwongen sfeer centraal. Onder het genot van een drankje krijg je boeiende onderwerpen en sprekers voorgeschoteld, kun je deelnemen aan het gesprek en kun je volop netwerken en nieuwe mensen leren kennen – allemaal met dezelfde interesses als jij. Het maakt niet uit wat je achtergrond, opleidingsniveau of leeftijd is: hoe meer verschillen, hoe rijker het gesprek. En na afloop is er genoeg gelegenheid om het gesprek aan de bar voort te zetten!

Meer info en tickets via Kunstlinie!

Meer inspiratie!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!