3JS Clubtour

Voorstelling: 3JS Clubtour       
Plaats: Poppodium de Meester
Datum: 2 maart 2019
Sterren: ★★★★★
Reporter: Arie de Peuter

Op  2 maart speelde de 3JS in een uitverkocht Poppodium De Meester. Ruim 275 bezoekers, waaronder ik, genoten van het optreden van de 3JS. Het was ongelofelijk gezellig, goede sfeer en zeker aan te raden. Fan Mirella uit Bergen op Zoom gaat naar elk optreden van de 3JS en kwam nu ook speciaal voor deze avond vanuit Bergen op Zoom naar Almere toe. Ze citeerde ‘geweldig  en zoals beloofd met een rock sausje’.

De 3JS speelde voorheen alleen in theatertours en dit is hun eerste clubtour. Het was duidelijk dat de band er zelf enorm naar heeft uitgekeken om eindelijk eens helemaal los te gaan tijdens hun optredens. Ze maakte er ook een lekker lange set van ruim 2 uur van waarbij nummers als Kom terug, Hou van mij, Water mensen en Laat ze dansen speelde.

Ik vond het optreden zo leuk, ik heb zelfs de setlist bekeken!

In 2008 zetten de 3JS hun eerste voorzichtige stappen op de planken van het theater. Met hun folky sound en hun poëtische teksten werden ze daar gelijk warm ontvangen. Ze vulden de band aan met 4 ervaren topmusici en werden zo een 7-koppige band die alle muziekstijlen beheersen. De kennis en ervaring die werd opgedaan door het jarenlang spelen kwam uiteindelijk samen in het repertoire van 3JS. Wat begon met een op akoestische instrumenten gebaseerde folksound is uitgegroeid tot een geheel eigen pop/rock sound met als belangrijke kenmerken de Nederlandse taal en de onmiskenbare stem van zanger Jan Dulles.

Recensie

De interactie met het publiek, de sfeer en het repertoire vond ik fabuleus.
Ik geef de 3JS in Poppodium De Meester 5 sterren! ★★★★★

Check nog meer cultuurreports

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!