Queen the music

Voorstelling: Queen the Music
Plaats: KAF
Datum: februari 2020
Sterren: ★★★★☆
Reporter: Liliane Oosterbaan

Opgegroeid met klassiekers  als ‘Bohemian Rhapsody en ‘We Will Rock You’, kreeg ik de kans om naar QUEEN, the music in KAF te gaan.

In de jaren 70, 80 en 90 had Queen tientallen hits en staat bekend als een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis. De band kenmerkt zich door de muzikale veelzijdigheid, de ingenieuze melodieën en bovenal de energieke en kleurrijke live optredens.

In de theatershow van vanavond staan de nummers  van deze muzikale kunstenaars van het begin tot het eind centraal. Op het podium staat een 9 koppige band met 4 vocalisten: Cindy Oudshoorn, bekend van Kayak en Symfo Classics, Michelle Splietelhof, Kristian Salisbury  en Timothy Drake, die de beste Freddie Mercury vertolker van Nederland wordt genoemd.
Daarnaast zingt ook Linda Kinsbergen, die de rol van Montserrat Caballé vertolkt in het epische Barcelona. Een hoogtepunt in de show, zowel door de gelijkenis als haar intens krachtige en prachtige stem!

Vanavond was Charly Luske special guest en zingt diverse nummers onder begeleiding van alleen een gitaar. Een klein liedje met alleen gitaar begeleiding is erg mooi tussen alle grote, stevige nummers.

De sfeer zit er al gauw in!

Voor de pauze wordt het publiek nog gevraagd te gaan staan, maar na de break gaat dat spontaan. En dat is zoveel leuker!
Er wordt uitgebreid meegeklapt en gezongen. Het mee swingen gaat wat lastiger, doordat we tussen de stoelen staan. ‘I want to break free’ is dan ook een toepasselijk nummer op dat moment in de meest letterlijke zin van de betekenis! Dus lekker hard mee zingen!

★★★★☆

Er valt genoeg te zien. De lichteffecten en projecties op het toneel versterken de nummers die ten gehore worden gebracht. Ik vind het een fantastische muzikale en visuele show die bruist van energie en geef 4 sterren!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!