De Pubquiz

Event: De Pubquiz
Plaats: De Nieuwe Bibliotheek
Datum: 8 november 2019
Sterren: ★★★★★
Reporter: Danique Hennipman 

Lukt het jou om de doorgewinterde profesionals te verslaan? Dan win je de eeuwige roem! Nouja... voor een maand dan."

Elke tweede donderdag van de maand kun je langskomen in het nieuwscafé van de nieuwe bibliotheek voor een leuke avond. En nee, daar bedoel ik niet het lezen van een boek mee. Op deze avond organiseren De Quizbroers namelijk een super gezellige pubquiz! Zelf ben ik 8 november eens langsgegaan toen er vragen rond het thema voedsel afgevuurd werden. De rondes zijn gevuld met zowel foto-, luister-, en normale vragen met verschillende moeilijkheidsgraden. Zo moet je misschien een scheikundige benaming uit de scheikunde les op de middelbare school proberen te herinneren. Of je hersens laten kraken over de teksten van kinderliedjes die je al sinds je luierjaren niet meer hebt gehoord. 
Sommige teams komen elke maand langs en zullen het je niet makkelijk maken om de overwinning op te eisen. Maar als het je lukt om deze doorgewinterde professionals te verslaan staat er een leuk prijsje voor je klaar, natuurlijk gecombineerd met eeuwige roem! Nou ja, voor een maand dan.

Recensie

Niet zo zelfverzekerd als het gaat om je kennis en intellect? Maak je geen zorgen, foute antwoorden doen niks af aan de sfeer en met een gezellig team kan de avond niet stuk. Neem dat maar van mij aan, mijn team heeft zwaar verloren en ik geef de pubquiz alsnog 5 sterren ★★★★★.

Over de cultuurreporter

Mijn naam is Danique Hennipman en ik ben een 20 jarige studente uit Almere. Al vanaf jongs af aan ben ik in contact gekomen met verschillende aspecten van cultuur door onder andere de vele activiteiten in de bibliotheken en de aandacht die er op school aan werd geschonken. Het mooie aan het ontdekken van cultuur is dat je er niet eens Almere voor uit hoeft. Binnen de stad bestaan er ontzettend veel mogelijkheden om van alles over cultuur te ondervinden en proeven. Zo kun je binnenlopen bij een scala aan exposities van de meest bekende of obscure namen of zelfs een bezoekje brengen aan het atelier van een lokale kunstenaar. Ben je meer van het theater of de film? Dan zijn er meerdere plekken waar je van harte welkom bent om plaats te nemen in één van hun zalen. Persoonlijk ben ik een fan van theater, waar er in Almere ook een enorme variatie van te bezoeken is.

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!