Bambie Nul

Voorstelling: Bambie Nul
Plaats: Corrosia
Datum: 9 februari 2019
Sterren: ★★★★☆ 
Reporter: Danique Hennipman

Op 9 februari stond het duo Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter in het Almeerse theater van Cultureel Centrum Corrosia onder de naam Bambie. Dit deden zij met hun stuk Bambie Nul, waarin ze het publiek meenemen in hun onderzoek naar het leven. Onderwerpen zoals moeder natuur, techniek en vooruitgang, en de liefde komen dan ook ruimschoots aan bod in deze voorstelling, die het beste als fysieke en filosofische slapstick omschreven kan worden.

Het is zeker een stuk om je hersenen over te laten kraken en perfect als je je graag buigt over de vraagstukken van het leven en de samenleving in het algemeen.

Sommige dingen zullen je in het begin misschien een petje te boven gaan, dat was bij mij persoonlijk ook het geval, maar uiteindelijk zullen de puzzelstukjes in elkaar passen.
Het filosofische element betekent dus ook dat je als toeschouwer je koppie moet gebruiken en soms je eigen interpretatie aan een onderdeel moet hangen. Gelukkig hoef je niet voor altijd rond te blijven lopen met de vraag of je het wel goed begrepen hebt, je krijgt namelijk na afloop de kans om naar hartenlust vragen te stellen aan Paul en Jochem.
 

Recensie: 

Persoonlijk ben ik altijd wel te porren voor een stuk dat onderwerpen die niet vaak naar voren komen, combineert met humor, en was ook zeker niet teleurgesteld.
De film krijgt van mij dan ook vier sterren! ★★★★☆

Over de cultuurreporter

Mijn naam is Danique Hennipman en ik ben een 20 jarige studente uit Almere. Al vanaf jongs af aan ben ik in contact gekomen met verschillende aspecten van cultuur door onder andere de vele activiteiten in de bibliotheken en de aandacht die er op school aan werd geschonken. Het mooie aan het ontdekken van cultuur is dat je er niet eens Almere voor uit hoeft. Binnen de stad bestaan er ontzettend veel mogelijkheden om van alles over cultuur te ondervinden en proeven. Zo kun je binnenlopen bij een scala aan exposities van de meest bekende of obscure namen of zelfs een bezoekje brengen aan het atelier van een lokale kunstenaar. Ben je meer van het theater of de film? Dan zijn er meerdere plekken waar je van harte welkom bent om plaats te nemen in één van hun zalen. Persoonlijk ben ik een fan van theater, waar er in Almere ook een enorme variatie van te bezoeken is.

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!