De Gestampte Meisjes

Voorstelling: De Gestampte Meisjes
Plaats: KAF
Datum: 21 februari 2019
Sterren: ★★★★☆
Reporter: Liliane Oosterbaan

‘De Gestampte Meisjes’: alleen al een naam die nieuwsgierigheid opwekt! Dan ook nog de titel van de voorstelling: ‘Ballen 2.0’ Dit belooft iets!
De meiden Esmée, Ymke en Thenera vormen een fysiek cabarettrio. Met hun eerdere voorstelling ‘Ballen’ hebben de meiden de publieksprijs op het Delft Fringe Festival 2017 gewonnen. Dit vroeg om meer en zo ontstond de avondvullende voorstelling ‘Ballen 2.0’. De meiden vinden dat het tijd is om de man weer op een voetstuk te zetten! Doordat vrouwen denken dat ze alles zelf (moeten) kunnen, is de klassieke rolverdeling verdwenen. De man lijken we hierdoor minder nodig te hebben. Dit heeft als gevolg: de onzekere man die steeds meer op zijn tenen gaat lopen.

De Gestampte Meisjes laten zien dat we mannen wél nodig hebben.

Ballen 2.0 is daarmee een onderzoek naar wat mannen nu eigenlijk willen, naar wat vrouwen van mannen willen en naar wat we nu het liefste van elkaar willen. Tijdens de voorstelling wisselen dans en harde beats elkaar in rap tempo af. Opgevolgd door kwetsbare verhalen, work-outs, twerken en een work-out sessie. De voorstelling is humoristisch en op zijn tijd behoorlijk schaamteloos. Tijdens de voorstelling wordt het publiek regelmatig in de acts betrokken. Dan gaat het zaallicht aan en stellen de meiden confronterende vragen aan de mannen. Daar wordt soms aarzelend en wegkijkend op gereageerd, wat natuurlijk erg grappig is om te zien.  Maar gelukkig hebben we ook ‘Sjon’ in de zaal! Hij laat zich niet uit het veld slaan als Esmée hem indringend blijft aanstaren: Sjon blijft hartelijk lachen en heeft overduidelijk een topavond.

Recensie: 

Vier sterren ★★★★☆

Ik ben aangenaam verrast door deze meiden en vind dat ze 4 sterren verdienen. Ik ga ze zeker volgen en ben nu al nieuwsgierig naar de voorstelling ‘F*ke it’ in september.

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!