Fempreneur in the city

Voorstelling: Fempreneur in the city
Plaats: De nieuwe bibliotheek
Datum: 21 november 2018
Sterren: ★★★★☆
Reporter: Ellen de Wit

Op woensdag 21 november ben ik samen met een andere girlboss naar een event geweest in De Nieuwe bibliotheek in Almere. Het ging om het ‘Fempreneur in the city’ event, waar wij allerlei tips kregen om onze sociale media te kunnen inzetten voor ons bedrijf.
Bij binnenkomst stonden er al veel vrouwen te wachten en de sfeer was gezellig; iedereen kon van elkaar leren en dat was echt leuk. We bestelden een kopje koffie en namen deze mee de Nieuwe Zaal in. Als eerste werden wij welkom geheten door Fadoua Alaoui, die de rest van de avond ook de presentatie verzorgde. Om helemaal rustig in de sfeer te komen, kregen we een optreden van drie meiden, genaamd ’22xLoud’. Wat zijn zij goed zeg! De meiden klonken heel jazzy en ze deden mij een beetje denken aan Og3ne. Echt goed! 

Na het optreden, kwam Amber van Leeuwen op het podium. Het leukste onderdeel van de avond, want als online influencer kun je van haar heel wat leren. Amber heeft een bekend platform, ‘The Social Good Girl’ genaamd en via een grappige presentatie, vertelde zij ons onder andere over het algoritme van Instagram en shockeerde zij ons met feitjes over deze populaire app. Wist jij bijvoorbeeld al dat er wereldwijd 1 MILJARD mensen een account hebben op Instagram. Dat vond ik wel even slikken. Het blijkt dus een hele goede tool om in te zetten voor je business, ongeacht wat je voor werk doet. 

The social good girl shockeerde met feitjes en cijfers over de populaire app Instagram

Na de presentatie van Amber, kregen we wederom een heerlijk optreden van 22xLoud en vervolgens werden er twee dames naar voren geroepen, die zelf ook een eigen onderneming hebben. Cynthia Ritsma (House of Notoire) en Sarita Langenhof (Newborn Spa Nederland) vertelden ons dat zij het moeilijk vinden om zichzelf te laten zien op social media en er werd aan het publiek gevraagd hoe wij hierover dachten. Het was super leuk dat bijna alle onderdelen wel interactief waren en dat je niet alleen maar stil hoefde te luisteren de hele avond. Top geregeld! Na afloop konden we nog al onze vragen stellen aan de personen die gesproken hadden op het podium en kregen we ter afsluiting nog een eigen nummer van 22xLoud te horen: ik ben echt fan!
In het café hebben we nog even met alle dames na staan kletsen en ik heb zelf weer veel inspiratie opgedaan voor het aankomende jaar. Ik ga zeker in de gaten houden welke onderwerpen er volgende keer tijdens ‘Fempreneur in the city’ besproken worden en mocht het bij mij aansluiten, zit ik weer in de zaal!

Recensie:

De presentaties waren interessant om te volgen en het was erg gezellig. Misschien volgende keer een pauze tussendoor?
Ik geef dit event 4 sterren! ★★★★☆

Over de cultuurreporter

Zelf heb ik mijn eigen media bedrijf en ben ik veel bezig met het creëren van content; teksten, fotografie en sociale media. Erg leuk om elke dag zo creatief bezig te zijn.
Als jong meisje bezocht ik al heel veel musicals en theaterstukken en nog steeds kun je mij regelmatig in het theater vinden. Het is zo heerlijk om je even te verliezen in een andere wereld. Alles is ook mogelijk; op het toneel is niets te gek. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een film of voor een concert; je hebt een uitlaatklep waarbij je even lekker jezelf kunt laten ontspannen. 
Als cultuur reporter van Uit in Almere, heb ik de kans om nog veel meer te genieten van voorstellingen.

 

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!