Festival der Zoete Verleidingen

Voorstelling: Festival der Zoete Verleidingen
Plaats: Stadslandgoed de Kemphaan
Datum: 12 t/m 14 april 2019
Sterren: ★★★☆☆
Reporter: Liliane Oosterbaan

Festival der Zoete Verleidingen, een naam die tot de verbeelding spreekt! De vraag die mij vandaag bezig hield was; wat zijn die zoete verleidingen en wat ga ik tegenkomen op dit festival.
Het festival bleek al langer te bestaan in de vorm van een zomereditie die plaats vindt in Sleen in Drenthe. En dit jaar, in het weekend van 12 t/m 14 april, belandde de voorjaarseditie op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

De hele dag was er van alles te zien en doen. Zo waren er verschillende demonstraties van bekende en minder bekende koks waarbij je letterlijk op hun vingers kon kijken in de keuken. Middels een beeldscherm kon je alles volgen en leerde je nog een klein beetje de fijne kneepjes van het vak bij.

Aan de taartenbakwedstrijd deden enorm veel hobby taartenbakkers mee.

De taarten werden in optocht naar de tent gebracht en uitgestald. Dit zijn dus die zoete verleidingen! Als publiek had je de mogelijkheid om een taartpuntje te kopen en proeven. De opbrengt kwam ten goede aan ‘De Opkikker’, de stichting die zieke kinderen een dag in het zonnetje zet en even de zorgen naar de achtergrond laat verdwijnen!

Ook als bakken en taart eten niet je hobby is, had dit festival voldoende op het terrein om je te vermaken. Zo kon je deelnemen aan verschillende workshops als ‘wordt een echte barista’ of ‘het decoreren van gebakjes’. Ook kon je leren je servies op te pimpen met foto’s, leren koken met karamel en nog veel meer! En voor wie weinig zin had in koken en creatief bezig te zijn waren er meer dan genoeg andere soort verleidingen. Zo kon je shoppen tussen de bronzen beelden, kleding, Duitse wijnen proeven, Indonesische specialiteiten, een nieuwe anti-aanbak pan uitzoeken of… kortom, er was genoeg voor een middag vermaak!

Recensie:

Helaas was het weer niet op zijn best, wat de pret uiteindelijk altijd een beetje drukt. Maar ik vond het een leuk, origineel maar vooral heel lekker festival en het verdient van mij 3 sterren!★★★☆☆

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!