HK Concert

Voorstelling: HK Concert 
Plaats: De nieuwe bibliotheek
Datum: 21 februari 2019
Sterren: ★★★★★
Reporter: Anna Blankenstein

 

Op donderdag 21 februari mocht ik voor het eerst op pad voor Uit In Almere als cultuurreporter. En dan wel naar een erg mooi evenement: ‘The Library Sessions’ in de Nieuwe Bibliotheek van Almere Centrum. De tweede editie van dit evenement was opnieuw georganiseerd vanuit HKconcerten en bevatte ditmaal de getalenteerde winnares van The Voice of Holland 2013 Julia Zahra, muzikale singer-songwriter Tim Dawn en het dromerige harmonieuze duo To Twelve. Ik heb eerder een paar huiskamerconcerten van artiesten mogen bijwonen, welke zich altijd in een huiskamer afspeelden, en was benieuwd of de intieme sfeer die ik daar had ervaren ook aanwezig kon zijn in een vrij grote zaal zoals de nieuwe zaal in de bibliotheek… De intieme sfeer was vanaf het eerste moment voelbaar door de prachtige muziek maar ook door het aandachtige en geïnteresseerde publiek.

Om eerlijk te bekennen was ik zelfs bijna vergeten dat ik in de bibliotheek zat!

De avond begon met als opening act To Twelve. Ik meende mij dit duo al eens eerder gespot te hebben, iets meer dan twee jaar geleden op het varend festival Horizontoer waar ik dat jaar ook onderdeel van uitmaakte. Begeleid door warme gitaarakkoorden en vocals welke mij doen denken aan Twarres, was ik even terug in mijn herinnering op de boot in de haven van Terschelling. De volgende act was Julia Zahra, die ik tijdens The Voice of Holland 2013 samen met vele anderen als mijn favoriet had bekroond. Waarom werd mij al gelijk duidelijk na het eerste nummer: haar volle diepe stemgeluid gepaard met funky en jazzy gitaarspel zorgde ervoor dat ik vrijwel niet stil kon zitten en wel mee moest bewegen op het ritme, en ik niet alleen. Julia lijkt in de loop der jaren alleen maar beter geworden te zijn in iets waar zij al in uitblonk: verhalen vertellen in de vorm van muziek. Als laatste was het de beurt aan Tim Dawn, die deze avond samen met zijn gitarist en bassist een middelgrote bezetting vormde. Met zijn hitsingle ‘On A Wire’ wist Tim het grote publiek via de radio te bereiken en ook vanavond wist hij de aandacht van de zaal gelijk te pakken met zijn veelal sterke, maar ook lieve teksten. De avond vloog voorbij en het einde naderde. ‘Niet getreurd!’ glimlachte onze presentator van de avond. Hij wist ons te vertellen dat ‘The Library Sessions’ in het najaar van 2019 nogmaals terug zal keren in de Nieuwe Bibliotheek van Almere Centrum. ‘Even handen omhoog, wie zien wij daar weer terug?’ vroeg de presentator nieuwsgierig. Vele handen in de zaal schoten de lucht in. Zo ook de mijne.

Recensie:

Voor elke muziekliefhebber en aandachtig luisteraar is ‘The Library Sessions’ een mooi evenement dat je zeker eens moet bijwonen!
Ik geef de voorstelling 5 sterren ★★★★★ en ik kom zeker graag nog een keer terug!

Over de cultuurreporter

Mijn naam is Anna en ik ben een 22-jarige Almeerse uit Filmwijk. In januari 2018 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Logopedie aan Windesheim Flevoland en sindsdien druk aan het werk. Naast mijn werk oefen ik graag mijn creatieve hobby's uit - fotograferen, schrijven en filmen zijn onder andere mijn uitlaatkleppen. Het is daarom niet verrassend dat cultuur een belangrijk onderdeel in mijn leven speelt: we krijgen er immers elke dag mee te maken. Wat ik zo mooi vind aan cultuur is hoe het een steeds veranderend proces is wat blijft inspireren en mensen laat nadenken en creëren. Almere heeft een breed scala aan culturele activiteiten en voorstellingen voor jong en oud, waarvan ook een groot deel gratis te bezoeken is. Als cultuurreporter hoop ik andere mensen te enthousiasmeren om bijvoorbeeld eens een kijkje te nemen bij een voorstelling die zij normaal gesproken niet zelf zouden uitkiezen.

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!