Hollandse Pot

Voorstelling: Hollandse Pot  
Plaats: KAF
Datum: 8 maart 2019
Sterren: ★★★☆☆
Reporter: Marjolein Ferwerda

Hi, ik ben Marjolein, 56 jaar en woon in Almere. Sinds 1995 woon ik in Almere en ga regelmatig naar het theater in diverse steden. Ik hou van cabaret, musical en toneel. In het begin van het seizoen koop ik vaak direct mijn kaarten voor meerdere voorstellingen, zodat ik zeker weet dat ik  goede plaatsen heb.

Op vrijdag 8 maart ben ik naar Hollandse Pot in KAF geweest. Dit was een  staande muziekshow met optredens van Danny Lit, John de Bever en als uitsmijter Wolter Kroes met zijn live band!

Bij binnenkomst stond een DJ de zaal alvast warm te draaien in de kleine zaal, voor deze avond was de zaal omgebouwd tot een concertzaal met bar. Langzamerhand kwam het publiek binnen wandelen met een tube met gekleurde lichtjes. Na een half uur kwam Danny Lit op, een bekende kroegzanger uit Almere, die al snel het publiek mee kreeg met bekende Hollandse hits van o.a. André Hazes.

"De kroegzanger uit Almere kreeg al snel de handjes in de lucht"

Na 30 minuten was het weer tijd voor de DJ, deze maakte jammer genoeg geen contact met de zaal. Daarna was het de beurt van John de Bever, voor mij een onbekende artiest maar het werd al snel duidelijk dat hij bekend is van 1 nummer: ik krijg die lach niet van mijn gezicht. Dit nummer was zo populair onder het publiek dat hij het zelfs 2 keer heeft gezongen! Een echte performer vond ik hem niet en dat maakte samen met de DJ dat de sfeer in de zaal wat af nam.

Maar gelukkig was daar Wolter Kroes samen met zijn fantastische band die het publiek goed wist te vermaken! Aan het begin van de avond had iedereen een gekleurde tube met lichtjes gekregen die tijdens het optreden van Wolter wild heen en weer werd geslingerd. De tubes deden hun werk en het werd een echt feestje!

Het was weer eens iets heel anders dan een voorstelling in een zaal met stoeltjes. Ik zou zo een Hollandse avond wel aan bepaalde mensen aanraden, want je moet wel van het levenslied en meezingen houden.

Recensie

Al met al geef ik de avond 3 sterren  ★★★☆☆

Check voor nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!