Isa Hoes en Medina Schuurman

Voorstelling: Isa Hoes en Medina Schuurman 
Plaats: De nieuwe bibliotheek
Datum: 7 november 2018
Sterren: ★★★★☆
Reporter: Judith Kertai

Begin november kwamen Isa Hoes en Medina Schuurman in de Nieuwe bibliotheek vertellen over hun boek I’m Lijfboek. In de beschrijving stond dat het gaat over tips hoe je voor je lijf moet zorgen na je veertigste zodat je mooi en gezond ouder kan worden. Ik wist niet zo goed wat ik hiervan kon verwachten. Ik ben zelf 39, maar dat ene jaartje geeft niet zo. Zo kan ik me voorbereiden op wat komen gaat. Gezellig met een vriendin gaan we vol verwachting naar Isa en Medina. Twee dames die ik erg kan waarderen, dat zit in ieder geval al goed. We komen de zaal binnen en de dames zitten al gezellig op het podium en maken contact met het publiek. Het zorgt voor een intieme sfeer en breekt het ijs. Ze beginnen gelijk met de vraag wie er in de overgang zit. De vrouwen in de zaal kijken eerst wat ongemakkelijk om hen heen, maar langzamerhand steekt bijna iedereen zijn vinger op. Ik begin mij jong te voelen tussen al deze vrouwen.

“Ik begin mij jong te voelen tussen al deze vrouwen.”

Vervolgens komt een lijst met klachten op het scherm en wordt er gevraagd wie daar wel eens last van heeft. Er komt een gevoel van saamhorigheid in de zaal, je bent niet alleen in de klachten van de overgang. Persoonlijk moet ik er wel van slikken. Gaat dat me echt allemaal te wachten staan de komende jaren? De rest van de avond worden er tips uitgewisseld en is er een fijne interactie met de zaal.

Recensie:

Voor de vrouwen die in de overgang zitten, is het een fijne avond van herkenning en tips uitwisselen. Isa en Medina zijn hele sympathieke vrouwen die met humor dit onderwerp bespreekbaar maken. En ik ga extra genieten van de tijd zonder de overgang in mijn leven.

De avond krijgt van mij 4 sterren. ★★★★☆

Over de cultuurreporter:

Ik ben Judith, 39 jaar, moeder van drie lieve meiden (6, 9 en 13 jaar) en getrouwd met Jesse. Ik woon alweer 38 jaar in Almere. Met mijn gezin wonen we nu in de Eilandenbuurt. Ik ben graag actief en betrokken in de buurt door bijvoorbeeld zwerfafvalopruimacties te organiseren, beheerder van de buurtappgroep en Eilandenbuurt Facebook pagina en vrijwilliger bij VINDplaats Zenit te zijn. Naast mijn eigen bedrijf in webhosting/design studeer ik op dit moment voltijds op de Universiteit van Amsterdam orthopedagogiek. En ik heb een blog (Kletsmama.nl) waar ik schrijf over uitjes met kinderen en wat verder leuk is voor ouders. Hiernaast ben ik nog vrijwilliger bij KAF. Ik ga dan ook graag naar het theater. Almere is een geweldige stad om te wonen en heeft ontzettend veel culturele activiteiten. Ik help graag mee om hier meer bekendheid aan te geven.

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!