Mannetje Tak

Voorstelling: Mannetje Tak       
Plaats: De nieuwe bibliotheek
Datum: 28 februari 2019
Sterren: ★★★★☆
Reporter: Ym de Roos

De Peuterbios is een initiatief van de Nieuwe Bibliotheek. Iedere laatste donderdag van de maand om half tien ’s ochtends wordt er een film vertoond voor peuters en kleuters en hun (groot)ouders. De film wordt gedraaid in de echte filmzaal maar het licht gaat niet helemaal uit, het blijft gedempt  zodat de kleintjes wel goed om zich heen kunnen kijken. Ook het filmgeluid is minder luid. Op 28 februari was de film “Mannetje Tak” aan de beurt.

Dit is een mooie animatiefilm over het gezin Tak  (vader, moeder, 3 kinderen). Ze wonen in een grote eikenboom. Het verhaal begint in de winter. Wanneer vader Tak gaat joggen, wordt hij steeds voor iets anders gezien dan de tak die hij is. Hij verdwaalt en beleeft allerlei avonturen met kinderen, een hond, een slak, zwanen, een vis en ook nog met de Kerstman. Vader Tak raakt te water en belandt in zee. Uiteindelijk wordt hij door een hele hoge golf weer aan land gespoeld, beleeft hij nog meer avonturen en komt tenslotte weer thuis. Iedereen blij!

De kleintjes in de zaal vonden het een mooie film, ze leefden mee, waren behoorlijk stil en onder de indruk.

Ik denk dat de Peuterbios een goede manier is om kleine kinderen in aanraking te brengen met (film)theater en met de bibliotheek. De film duurt ruim een half uur en dat is net mooi voor hun spanningsboog. Het licht wordt niet te veel gedimd en het geluid staat niet heel hard, dus het is niet te spannend voor de kinderen. Ook krijgen ze nog een pakje yoghurt, het voelt dus als een echt uitje!

Recensie

Ik geef de peuterbios in de nieuwe bibliotheek, in combinatie met de film vier sterren! ★★★★☆

 

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!