Nieuwjaarsconcert Sint Hubertus

Voorstelling: Nieuwjaarsconcert Sint Hubertus
Plaats: KAF
Datum: 19 januari 2019
Sterren: ★★★☆☆
Reporter: Ym de Roos

Almere is een muzikale stad met veel koren, bands en muziekverenigingen. Eén ervan,  Sint Hubertus, is sinds 1987 actief in Almere. Sint Hubertus  heeft een opleidingsorkest, een harmonie orkest en een bigband, samen met  85 leden.

Op zaterdagavond 19 januari gaven zij onder leiding van dirigent John Leenders hun nieuwjaarsconcert, met 40 muzikanten in Corrosia. Het plezier spatte eraf! Het thema van de avond was “beestachtig” en er werden stukken gespeeld over dieren. In Aquarium van Johan de Meij komen neon-tetra’s, sidderalen en guppy’s voor, allemaal met hun eigen instrument. Van de musical Cats (Andrew Lloyd Webber) werd een medley gespeeld, evenals songs uit de Pink Panther (Henry Mancini).  Natuurlijk kwam Jungle Book voorbij, met panter Baghira (Ferrrer Ferran). De dinosaurussen uit Jurassic Parc stampten over de aarde met veel kabaal (John Williams). Het leukste vond ik de mars van de zwarte paarden van (John Philip Sousa)  en de Polka van de grommende beer. Tijdens die stukken deed het hele orkest collectief op volle sterkte mee en kon je zien hoeveel plezier ze hebben.

Het plezier spatte eraf!

Wist je dat je ook eens kunt komen luisteren bij een repetitie? Sint Hubertus repeteert iedere dinsdagavond om 18.30 in buurthuis De Draaikolk in de Lekstraat 2. 

Recensie

Drie sterren★★★☆☆

Over de cultuurreporter

"Zo lang ik mij kan herinneren ga ik gemiddeld twee keer per week naar een (amateur) theatervoorstelling, museum, concert of film.  Ook in Almere, waar meer dan genoeg aanbod is, zo veel zelfs dat je vaak een keuze moet maken. Ik ben vriend van Suburbia en van het AJSO, lid van de Theaterkijkclub, lid van de bieb (Filmzaal), ik zing in een koor (met optredens) en ga ook veel buiten de stad naar voorstellingen elders. Mijn kinderen wonen in de randstad, mijn familie in Friesland en ook daar ga ik regelmatig naar voorstellingen. Nogal wat mensen die ik ken doen aan amateur toneel of zang en nodigen me uit om te komen kijken. Flevoland is rijk aan theater- en zanggezelschappen, in alle dorpen en steden is wel wat. Ook daar ga ik naar toe. Ik probeer altijd goedkope kaartjes te krijgen voor try-outs, doe mee aan verlotingen voor gratis kaartjes, heb een filmabonnement en maak gebruik van kortingsaanbiedingen. Dus ik hoef me nooit te vervelen en hou de kosten binnen de perken. Mijn kleindochter is nu twee en nog even en ze kan mee naar kindervoorstellingen en jeugdfilms. Ik verheug me er nu al op. Sinds mijn man is overleden ga ik alleen op stap. In het begin nodigde ik altijd iemand uit om met me mee te gaan maar dat hoeft niet want je komt altijd bekenden tegen. Wel denk ik dat nog te weinig mensen gebruik maken van het prachtige culturele aanbod in Almere. Voor alle smaken, leeftijden en portemonnees is er wel wat en veel is gratis toegankelijk. De klacht is vaak “ik wist het niet”. De site UitinAlmere is dus een gat in de markt en ik hoop dat velen gebruik maken van de informatie op de site, ook toeristen.

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!