Soof

Musical: SOOF
Plaats: KAF
Datum: 3 november 2018
Sterren: ★★★☆☆
Reporter: Ellen de Wit

De voorstelling gaat over Soof, een typische huismoeder met drie kinderen en een echtgenoot. Soof is dol op koken en probeert alle problemen die in haar gezin voorkomen op te lossen met eten. De musical speelt zich maar op 1 plek af;  de keuken van Soof. Het is altijd erg druk in huis, met drie kinderen, twee keukenhulpjes, een moeder en een workaholic als man. De buurvrouw komt ook erg vaak langs en zij heeft heel veel nieuwe en frisse ideeën voor Soof en haar kookkunsten. Ze schakelt Winston Post in, die heel graag wil dat Soof in zijn kookprogramma komt koken.

Als de man van Soof aangeeft dat hij een sabbatical neemt zodat Soof haar gang kan gaan en zij haar keuken kan laten groeien, loopt alles in de soep. Soof is gestrest en veel weg van huis, terwijl haar man aan het klussen is om een mooier en groter restaurant voor zijn vrouw te bouwen en de taken als huisvader overneemt. Ze groeien steeds verder uit elkaar en stiekem krijgt Soof knikkende knieën van Winston. Tot overmaat van ramp wordt haar man ook nog eens verliefd op een bekende sportster en vertrekt haar oudste dochter na een ruzie woest uit het huis. Alsof dit allemaal nog niet genoeg was, wordt de moeder van Soof ook nog eens ziek en zit Soof met een mega groot schuldgevoel. Hoe loopt dit allemaal af?....

De voorstelling was echt heel leuk! Ik wist niet zo goed hoe ik me deze musical moest voorstellen, omdat ik de serie en de film van Soof ook heb gezien, kon ik mij niet voorstellen hoe ze dit naar het toneel gingen verplaatsen.

De voorstelling speelt zich af op 1 locatie, namelijk Soof haar ronddraaiende keuken. Ze hebben het echt heel goed bedacht zo met die keuken. Alle gebeurt in en rondom de keuken en omdat de keuken ronddraait, krijg je iedere keer een andere hoek te zien. 
Ik heb me suf gelachen om de hysterische buurvrouw van Soof. Wat bijzonder was, was dat er tijdens de voorstelling hapjes werden uitgedeeld aan het publiek op het podium en tijdens de pauze waren er ook hapjes voor de rest van het publiek. Dat vond ik wel bijzonder! 

'ik heb me suf gelachen om Soof haar hysterische buurvrouw!'

Wat ook grappig was, dat ik erachter kwam dat Winston Post al 46 is – hij ziet er echt nog zo jong uit! De liedjes vond ik heel leuk geschreven en mijn favoriete scène was de ‘dronken’ scène met de buurvrouw; geen spoilers, maar vooral zelf gaan kijken! 

Recensie:

Het is zeker een leuke show om te bezoeken. Het is geen ‘zware’ show en je gaat vrolijk en goed gevuld weer naar huis. 
Ik geef de show 3 sterren. De cast vond ik namelijk niet altijd zuiver zingen, maar ondanks dat vond ik het verhaal erg leuk en heb ik het erg naar mijn zin gehad.

★★★☆☆

Over de cultuurreporter

Zelf heb ik mijn eigen media bedrijf en ben ik veel bezig met het creëren van content; teksten, fotografie en sociale media. Erg leuk om elke dag zo creatief bezig te zijn.
Als jong meisje bezocht ik al heel veel musicals en theaterstukken en nog steeds kun je mij regelmatig in het theater vinden. Het is zo heerlijk om je even te verliezen in een andere wereld. Alles is ook mogelijk; op het toneel is niets te gek. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een film of voor een concert; je hebt een uitlaatklep waarbij je even lekker jezelf kunt laten ontspannen. 
Als cultuur reporter van Uit in Almere, heb ik de kans om nog veel meer te genieten van voorstellingen.

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!