Todos lo saben

Film: Todos lo saben
Plaats: Het nieuwe filmhuis
Datum: 6 november 2018
Sterren: ★★★★☆
Reporter: Marijn Osterop

De voorstelling waar ik heen ben geweest is todos lo saben in het nieuwe filmhuis. De film ging over Laura (Penélope Cruz) die terugkeerde naar haar geboortedorp in Spanje om de bruiloft van haar zus te vieren. Tijdens het feest wordt Laura haar zestien jarige dochter ontvoerd wat ervoor zorgt dat verschillende familiegeheimen aan het licht worden gebracht. 

De voorstelling trok mij aan omdat het een nieuwe film is (uit 2018) met de bekende actrice Pénelope Cruz. Daarnaast vond ik het erg leuk dat het een Spaanse film was, dat zorgt ervoor dat het net even anders is dan anders. Ik kan me voorstellen dat als je bijvoorbeeld een taalcursus doet het leuk is om in die taal een film te zien. Naast Spaans heb ik ook weleens een Frans gesproken film gezien in het nieuwe filmhuis. De film todos lo saben werd aangekondigd als een drama/thriller. Drama zat er zeker in door de familiegeheimen die aan het licht kwamen. Echter had ik wel meer spanning verwacht toen ik las dat het een thriller was. Ik ben gek op goede thrillers die heel spannend worden, dat vond ik in deze film helaas wel echt tegenvallen.

"Erg leuk dat het een Spaanse film was"

recensie

Des al niet te min geef ik de film 3 sterren. Maar door de beleving in het nieuwe filmhuis en het speciale gevoel wat het nieuwe filmhuis geeft, maak ik van mijn eindoordeel 4 sterren. Ik zou het zeker aanraden om naar een film in het nieuwe filmhuis te gaan doordat er films getoond worden die naar mijn mening altijd wel een goed verhaal hebben. Het is minder commercieel dan de bioscoop waardoor ik het een specialere ervaring vind. ★★★★☆

Over de cultuurreporter

Hallo! Ik ben Marijn Osterop, 25 jaar, en zo oud als ik ben zo lang woon ik al in Almere. Toen ik klein was, was ik veel te vinden in het CKV waar ik naast toneelles ook veel deed aan handvaardigheden (tekenen, kleien etc). In mijn tienerjaren ging ik met enige regelmaat naar een voorstelling in de kunstlinie en inmiddels ga ik soms met vriendinnen naar het nieuwe filmhuis in de bieb. Daar draaien ze net andere films dan in de bioscoop! 

Check voor meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!