Troost & Zonen

Voorstelling: Troost & Zonen
Plaats: KAF
Datum: 29 oktober 2018
Sterren: ★★★☆☆
Reporter: Jennifer Kuijpers

Op maandag 29 oktober was ik aanwezig bij de première van de Suburbia theatervoorstelling Troost en Zonen in Kunstlinie Almere Flevoland. Een voorstelling over drie generaties mannen. De familie Troost. Door een speling van het lot komen ze weer samen. Ieder met hun eigen problemen. Het verhaal is realistisch en actueel. Het gaat de strijd aan met vooroordelen.

We zien mannen onder elkaar, hun humor maar ook hun kwetsbaarheid. Het biedt troost te zien dat we eigenlijk allemaal maar wat doen. Gevormd door ons verleden en opvoeding. En toch is er hoop voor de toekomst. 

Recensie

Het is een lang stuk, met langzame verdieping van de weinige karakters maar weet in sobere setting en zonder muziek toch te blijven vermaken. 

De scenes vormen een vloeiend geheel en wisselen net op het juiste moment om de aandacht vast te blijven houden. De zwartgallige humor van de zo nu en dan binnenstormende grootvader Otto die zijn pensioengat tracht bij te vullen als Schnabbelsinterklaas heeft hier ook zeker een aandeel in. Net als de woede uitbarstingen van vader Max gespeeld door Pieter Blok.

Zoon Cas, gespeeld door Justus van Dillen als de wellicht iets te gepassioneerde hulpverlener en zijn sarrende broer op de planken Jimmy ( Jim), gespeeld door Xander van Vledder zijn enorme tegenpolen maar geven elkaar toch een kans. 
De actuele grappen vind ik leuk en er wordt overtuigend geacteerd. Echt spannend wordt het niet, maar je wilt toch weten of het goed komt. Al vrees ik dat het met deze familie altijd wel een gevecht met elkaar en de maatschappij zal blijven. 

Ik geef de voorstelling ★★★☆☆

Over de cultuurreporter

Mijn naam is Jennifer Kuijpers, ik ben 34 jaar en woon met mijn man en zoon in Almere Haven. Ik werk in een slijterij en ik ben in het verleden actief geweest in de Almeerse muziek scene, onder meer als dj bij de Flevo ziekenomroep en radio Airpeace FM.
Ik hou van muziek, film en komedie. Sinds ik moeder ben, kom ik vaker op plaatsen waar ik eerder niet kwam. Ik vind het leuk te ontdekken wat er voor de hele familie op cultureel gebied te beleven is in onze stad. Almere is een broedvijver voor talent. En op cultureel gebied gebeurt er veel. Je kunt in onze stad je creativiteit kwijt.

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!