Vadertje & Moedertje

Voorstelling: Vadertje & Moedertje       
Plaats: Corrosia
Datum: 3 maart 2019
Sterren: ★★★★★
Reporter: Ym de Roos

Vadertje & Moedertje is een hele leuke voorstelling voor kinderen en hun (groot)ouders in een decor van kleurige speelgoedhuisjes. De voorstelling begint eenvoudig en vredig met een vader, een moeder, een kind en een zanger. Alles is zoals het moet zijn.  Maar al gauw wordt alles op zijn kop gezet. Dan verandert de vader ineens in een moederman, de moeder in een vadervrouw en het kind wordt opgegeten door het kwaad en steekt diens maag in brand. De arme zanger wil ook graag een andere rol spelen maar dat mag niet. 

“Je bent wat je bent en daar valt niks aan te veranderen”

zeggen ze. Maar de man en het kind veranderen wel, zij worden schreeuwende oma’s en de vrouw wordt het stille kind dat graag een roze jurk wil op haar verjaardag. Die krijgt ze alleen als het donker wordt en de wolken weg zijn en dat duurt heel  lang. De man en de zanger worden elkaars spiegelbeeld en dan blijkt dat de man ook goed kan zingen en rappen. Uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht, dan ontploft de boel, spugen de wolken een grote roze jurk uit met lekkere snoepjes en chocolaatjes. Iedereen kruipt met een knuffel bij elkaar in de roze jurk en het is weer vrede. Je kunt er maar beter aan wennen dat altijd alles zal veranderen en dat je daar niet bang voor hoeft te zijn.

De voorstelling  gaat dus over de vraag waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Je kunt ook alles in een grote trommel stoppen en dan hard schudden en kijken wat er gebeurt. Alles kan en laat je vooral niet tegenhouden als je het anders wilt doen!

De voorstelling was helemaal uitverkocht en ik begreep wel waarom. Jong of oud, iedereen in de zaal genoot zichtbaar van de voorstelling. Een echte fijne voorstelling van Bontehond. Leuk om nog eens te bezoeken en ze spelen op 30 april nogmaals in KAF.

Recensie

Een echte aanrader!
Ik geef de voorstelling 5 sterren★★★★★

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!