Zing Nederlands met me

Voorstelling: Zing Nederlands met me
Plaats: KAF
Datum: augustus 2019
Sterren: ★★★★☆
Reporter: Ym de Roos

Een paar jaar geleden was ik op een zondagochtend in een klein Baskisch stadje. Daar werd op de markt gezamenlijk gezongen, in het Baskisch. Hoewel ik de taal niet machtig ben, zong ik tamelijk vlot alles uit volle borst mee. Er was een verteller die in het Frans uitlegde wat we in het Baskisch zongen en de muzikanten speelden de melodie eenmaal langzaam voor. En dan ging het los. Het was een geweldige ervaring!

Al lang geleden is aangetoond dat je een nieuwe taal gemakkelijker leert wanneer er meerdere zintuigen gelijktijdig worden gebruikt. Zingen is ook zo’n medium. Denk maar aan de kinderversjes uit je jeugd, die kun je nu nog steeds moeiteloos meezingen. Deze gedachte zit achter het programma “Almere, zing met me mee”.  

Het zingen is voor iedereen, jong en oud en van alle achtergronden en voor iedereen die van zingen houdt en de Nederlandse taal wil oefenen.

Het is ontwikkeld voor nieuwe Nederlanders zoals asielzoekers en expats. Maar ook voor mensen die al langer in Nederland zijn en de taal nog niet goed spreken. En verder voor iedereen die graag uit volle borst zingt en nieuwe mensen wil ontmoeten.

Het programma heeft iedere keer een andere presentatie. Afgelopen zondag 4 augustus werd het verzorgd door muziekdocente Heleen van der Heul en haar man, gitarist Eric Bastiaan. We zongen het mooie lied van Claudia de Breij (Mag ik bij jou schuilen?) het bekende “Zing, lach, huil..” van Ramses Shaffy en “Mijn tante uit Marokko” een bekend stapellied waarbij het refrein steeds langer wordt. Het Flevolands Volkslied zongen we ook, voor de meeste deelnemers, ook voor Almeerders, een onbekend lied dus verrijkend want het is goed om je eigen cultuur te kennen.

Recensie: 

Ik geef ‘Zing Nederlands met me’ vier sterren ★★★★☆
Want het is erg leuk om mee te doen en door de muziek wordt je er heel vrolijk van. Zeker een aanrader!

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!