Van muziek- en theaterles tot schilderen en zingen, in Almere kunnen kinderen naar heel veel verschillende creatieve buitenschoolse activiteiten. Leer vioolspelen of juist de vetste beats maken op een synthesizer. Leer alles over Virtual Reality of bekijk een theatervoorstelling. Er is voor ieder kind wat wils! 

► CKV Almere 

Ontwikkel je eigen talent bij CKV Almere. Onder professionele begeleiding leren kids hun favoriete liedjes op de piano spelen en ontdekken ze alle handigheden bij het gebruik van bijvoorbeeld een ukelele. Naast muziek leren maken op de mooiste instrumenten kun je ook klassieke zanglessen nemen of oefenen op de laatste popmuziek. Mag daar wat beweging bij? Neem dan eens les in buikdansen of streetdance. De allerkleinsten kunnen meedoen aan de kleuterdans. Ontdek de kunstenaar in jezelf en leer boetseren of schilderen. Als kind maak je natuurlijk gebruik van het kinderatelier. Enthousiast? Ontdek hier meer over het aanbod bij CKV Almere

► Collage & BonteHond

Goed nieuws: t/m 2024 wordt er in Almere gewerkt aan Cultuureducatie met Kwaliteit: een programma om de kwaliteit van cultuureducatie in het onderwijs te verbeteren. Collage en BonteHond slaan handen ineen en gaan met de scholen onder andere werken aan de verankering van het cultuuronderwijs. Want ieder kind heeft recht op goede cultuureducatie! Het multidisciplinaire kunst- en cultuurprogramma KIDD (Kunst is dichterbij dan je denkt) maakt onderdeel uit van Cmk Almere. Daarnaast worden er nieuwe programma’s ontwikkeld, bijvoorbeeld op het gebied van taal en het voortgezet onderwijs. Ook is er speciale aandacht voor het inspireren en trainen van leerkrachten. Meer over KIDD

► Kleur in Cultuur 

Kleur in Cultuur organiseert naast buitenschoolse activiteiten, veel creatieve en culturele workshops. Zo kun je regelmatig een kijkje nemen in de kunstbus waar kinderen kunstzinnige en creatieve activiteiten kunnen doen. Tijdens de buitenschoolse activiteiten kunnen kinderen in het ARTlab en het SPACElab aan de slag gaan met de meest moderne activiteiten zoals het leren schilderen in de ruimte via virtual reality of aan de slag met 3D pennen. Maar kinderen krijgen ook alle ruimte zich te laten horen tijdens de theaterworkshops.

Naast buitenschoolse activiteiten organiseert Kleur in Cultuur ook veel andere creatieve en culturele workshops. Op het gebied van kunst, muziek, theater en dans leer je van alles met Kleur in Cultuur. Meer over Kleur in Cultuur.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!