Het culturele seizoen is begonnen en dat gaan wij groots vieren! In drie stadsdelen voorzien we cultuurliefhebbers van een mooi en gevarieerd programma en presenteren we het Almeerse kunst- en cultuuraanbod van het komend jaar. Bekijk hieronder wat UITfestival Haven te bieden heeft!

 

Couleur Locale: Olifantje in het bos

10:30 & 12:00
The Green Story

Voor kinderen van 3 tot 6 jaar (en grote mensen) een vrolijke en spannende voorstelling ‘Olifantje in het bos’ door 2 musici van het Epos Ensemble. Georganiseerd door Couleur Locale. Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los, zingen de kinderen. Maar wat nou als het olifantje wél zijn mama kwijtraakt? Samen met de musici maakt het olifantje allemaal vrolijke en spannende dingen mee. In deze voorstelling bepalen de kinderen de loop van de voorstelling! Samen met het olifantje komen ze allerlei dieren tegen en worden ze gevraagd mee te zingen, spelen, tellen en noem maar op! Komt dat zien op de gezelligste plek in het centrum van Almere Haven: The Green Story.

Benthe & Rishan

12:00 - 12:30
Markt

Benthe en Rishan spelen bekende en onbekende nummers, hun favoriete parels in hun eigen indie/R&B stijl. Luister en zing gezellig mee.

Benthe & Rishan

Kunstenaars van de kwekerij

12:00 - 18:00
Markt

In de expositie DE KWEKERIJ zijn tot 5 oktober kunstenaars aan het werk. De deelnemende kunstenaars zijn allen recentelijk afgestudeerd aan Nederlandse kunstacademies en bieden ons tijdens de tentoonstelling een kijkje in de keuken. Het maakproces is namelijk publiek omdat de ateliers van de kunstenaars in De Kwekerij altijd open zijn. Tijdens het Uitfestival zullen zij buiten op de Markt presenteren waar ze de afgelopen periode aan hebben gewerkt.

Carrilonconcert

12:30
Goede Rede Concerten

Luister door heel het centrum van Almere Haven naar het Carillonconcert van de beiaardiers van Almere. Het carillon in de toren van Goede Rede werd in 1980 in gebruik genomen en is een pronkstuk waar de stad trots op mag zijn – deze beiaard telt 50 klokken met een totaal gewicht van circa 5 ton. Het zijn drie grote luidklokken (Kerstmis, Pasen en Pinksteren geheten!) die deel uitmaken van het carillon.

2turvenhoog presenteert: Teatro Pavana

12:30 & 15:00 
Markt

Er kraakt een tak, boombladeren ritselen, de struiken buigen opzij ... plotseling sta je oog in oog met levensgrote giraffen! Statig en onverstoorbaar schrijden ze voort, hier en daar hun elegante nekken buigend om aan een blad te knabbelen – of een bezoeker te begroeten. Giraffen zijn vriendelijk en vredelievend, maar pas op! Het blijven wilde dieren... 

Teatro Pavana / Giraffe

Nikita Moleveld (spoken word)

12:45 - 13:00
Markt

Nikita Moleveld is een nu 20-jarige schrijfster uit Almere. In 2016 bracht ze haar eerste boek Het Verhaal van de Schrijver uit, een fantasy-trilogie waarvan het laatste deel onderweg is. Daarbij treedt ze op met poëtische teksten en korte verhalen. In haar teksten legt ze de nadruk op emotie en gevoel. Ze geeft in haar teksten graag iets persoonlijks mee in de hoop dat de luisteraar of lezer er zichzelf in kan herkennen. 

Nikita Moleveld

Open toren

13:00 - 14:00
Goede Rede
Tussen 13:00 en 14:00 kun je deelnemen aan een rondleiding door de Goede Rede kerk, gegeven door beiaardier Gerda Peters. Altijd het carrilon van dichtbij willen zien? Dit is je kans!

Goede Rede almere

Fanfare 't AKKOORD & MAJORETSKI

13:00 & 15:30
Markt
't AKKOORD is een eigenzinnige en kleurrijke stadsfanfare. Dit mobiele straatorkest bestaat hoofdzakelijk uit blazers en percussionisten, maar experimenteert ook graag met ongewone instrumenten die je niet in een straatorkest verwacht. Met dans en pompongezwier van het majorettekorps MAJORETSKI.
 

Plan D / Buurmans keukenparade

14:00
Markt

In deze familie voorstelling gaat Plan D op zoek naar de keuken en de eetgewoontes van de buren. Het hele toneel is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken vertellen wij de verhalen over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. Koken verbindt culturen en koek en taart is voeding voor de ziel. Geschikt voor iedereen van 0 - 99 jaar en iedereen die van eten houdt....
 

Couleur Locale: Vroegbarok

14:00 & 15:30
Goede Rede Concerten

Luister naar Oude muziek in Goede Rede. We horen Couleur Locale met muziek uit 16e en 17e eeuw op blokfluit, fagot en het mooie orgel van Goede Rede. Een trio van Stephanie Brandt (van Seldom Sene) met Marion Boshuizen en Thomas Oltheten (van Apollo Ensemble). Muziek van ondermeer Bach en Vivaldi. Goede Rede is de oudste kerk van Almere – een icoon. Bewonder het bijzondere kerkinterieur en op deze dag vooral: geniet van de mooie akoestiek!

Jaïnda & Philip

15:00 - 15:30 & 17:30 - 18:00
Markt

Het duo Jaïnda (19) en Philip (18) is ontstaan op het Conservatorium van Amsterdam. Hier speelden ze vaak samen in ensembles en regelmatig als duo. Jaïnda begon in september 2021 met haar studie zang Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam en werd in dat jaar tevens de zangeres van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. In 2022 was ze twee keer te zien en te horen met het NJJO bij Matthijs Gaat Door. Philip is in september van dit jaar begonnen aan de studie gitaar Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam. Een zeer getalenteerde gitarist die met gemak alles in een oogwenk kan spelen. Jaïnda en Philip zijn samen blijven optreden en zijn regelmatig ergens te zien en te horen. Inmiddels vormen ze samen met een bassist en een drummer een fantastisch quartet, welke vooralsnog de naam Jaïnda Quartet draagt. Beiden maken al vanaf hun vroege jeugd muziek en voelen zich als een vis in het water op het podium. De artiestennaam van het duo is Jaïnda & Philip.

Jaïnda & Philip

TOEAC

16:30
Markt

Renée Bekkers (1985) en Pieternel Berkers (1986) vormen sinds 2002 het accordeonduo TOEAC. Zij studeerden beiden aan het Fontys Conservatorium bij Ronald van Overburggen en aan ‘The Royal Danish Academy of Music’ in Kopenhagen waar zij hun Master behaalden. In september 2015 rondde TOEAC daar de ’solistenopleiding’ af. TOEAC geeft concerten in binnen- en buitenland en waren te horen en te zien in verschillende (internationale) tv- en radioprogramma’s waaronder ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Vrije Geluiden’. Ze behaalden samen velen prijzen. Naast hun veelvuldige samenwerking met andere musici en componisten, zoekt TOEAC ook juist kunstenaars op van andere disciplines zoals dans, film, circus en theater, in hun doel om met haar muziek een breed publiek te bereiken.

RidaSpreekt

17:15 - 17:30
Markt

Rida is 24 jaar, geboren in het drukke Amsterdam en getogen in het rustigere Almere en arts in opleiding. Onder de naam ‘ridaspreekt’ deelt hij zijn passie voor de dichtkunst. Met schrijven wil hij bijdragen aan verbinding, dialoog en begrip met en voor elkaar.  “Ik spreek, jouw hart beweegt.” 

RidaSpreekt

UITFestival Buiten

Zondag 2 oktober
Uiteraard is er ook een UITfestival in Almere Buiten! Culturele markt, dansoptredens, concerten en nog veel meer. Bekijk het volledige programma via de link!

Bekijk het programma »

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang o.a.:

Exclusieve acties en aanbiedingen
Het belangrijkste uit- & cultuurnieuws
De laatste tips op cultureel gebied
De nieuwste voorstellingen in Almere

Meld je aan »

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!