Het Uitfestival is de start van het culturele seizoen en slaat dit jaar opnieuw haar vleugels uit over Almere Haven. De gehele dag staat in het teken van muziek, dans, theater, cultuur, kunst, film en meer! Zet zaterdag 30 september in je agenda en laat je verrassen. Bekijk hieronder wat Uitfestival Haven te bieden heeft!

Voor iedereen die niet genoeg kan krijgen, is er meer: Almere Centrum trapt het Uitfestival af, van 22 t/m 24 september is dit dé plek om cultuur te snuiven. Op zondag 1 oktober is Almere Buiten het kloppend hart van het festival. 

Plan jouw UITfestival! - Ontdek het programma in Almere Haven.

Expo De stad, mijn canvas

Corrosia Theater, Expo & Film | 12.00 - 17.00 uur

Kunst is overal om je heen, als je het maar wilt zien. Kom naar de indrukwekkende expo van professioneel fotograaf en beeldend kunstenaar Theo Krijgsman.

Teo Krijgsman - de stad mijn canvas

Smaakvolle reflecties

Kunstkwartier Almere Haven | Vanaf 12.00 uur

Het Kunstkwartier is een beweging, een samenwerking en verbinding tussen kunstenaars, kunst en culturele instellingen. Maak tijdens het Uitfestival in Haven kennis met de kunstenaars en laat je verrassen door hun kunst tijdens deze speciale expositie in het café van Corrosia!

Corrosia Café

Goede Rede Concerten

Kerkgracht 60 | 09.00 - 21.30 uur

Bij Goede Rede Concerten zijn er leuke carillonconcerten te horen in de Goede Rede toren. Of loop binnen in de kerk en geniet van de expositie en de gevarieerde muziek; oude muziek, orgel en modern klassiek!

Bekijk de timetable hieronder.

 

Timetable Goede Rede Concerten

Carillon

11.00 - 11.30 uur en 14.45 - 15.00 uur Carillonbespeling door Jessica Simonetti
12.00 - 16.00 uur Beklim de Goede Rede toren (35m) en bekijk het carillon

Inloopconcerten

9.00 - 16.30 uur Boekenmarkt
12.00 - 19.00 uur

De hele dag is er de expositie van leerlingen van Myriam Weisz

13.00 - 13.45 uur Cello Virtuozen door Anne-Linde Visser en Peter Hamouz. Muziek van Gabrieli tot Franchomme
14.00 - 14.30 uur Dick Klomp speelt op het Goede Rede orgel
15.30 - 16.00 uur Arte Duo (piano en saxofoon) met "Reflection". Een modern klassiek programma door Audrey Snell, saxofoon en Lineke Lever, piano
18.00 - 19.00 uur Openbare voorbereiding en repetitie van het Orkest Ars Musica in de kerkzaal
20.00 - 21.30 uur Orkest Ars Musica met het programma "Wonderkind Felix", rond de componist Felix Mendelssohn. Met sopraan. Let op: dit is een betaalde voorstelling.

The Green story

Kerkgracht 41 | 11.00 - 15.00 uur

Kom gezellig een hapje en drankje doen bij The Green Story aan de Kerkgracht 41. Dit is een gezellige kleinschalige horecagelegenheid voor buurtbewoners. Tijdens het Uitfestival staat The Green Story tot je service en geniet je van o.a. koffie, thee, verse smoothies, zelfgemaakte taarten, soepen, belegde broodjes en warme maaltijden. Onder het genot van iets lekkers geniet je ook van gezellige muziek.

12.00 - 12.40 uur "Chansons" door Heleen van der Heul (zang en accordeon) en Eric Bastiaan (gitaar). Geniet 40 minuten lang van Franse en andere chansons
13.30 - 14.10 uur "Growth" door Rick Kostelijk (gitaar). Rick speelt eigen composities en werk van Tommy Emmanuel en een mix van jazz, minimal en klassiek.

De Havenkom

Atelier de Steiger 206

Tijdens het Uitfestival is er ook genoeg te beleven voor alle kunstliefhebbers. Bij de Havenkom kun je kunstwerken verwachten van graffiti tot keramiek en van etsen tot staal en van beeldende kunst tot tekeningen. De prijs varieert tussen de €5,- en €500,- Kom je ook snuffelen tussen alle kunst?

Podium

Uiteraard geniet je bij de Havenkom ook van muziek en treden er diverse bandjes op. Of kom naar het Creative Artslab en laat je creatieve dromen waar maken.

12.30 - 13.00 uur AstroNutz
13.30 - 14.15 uur Bluesalad
14.45 - 15.15 uur Alkaline
15.30 - 16.00 uur Björk Lommers
16.30 - 17.00 uur MITS

Marktplein

Op het Marktplein in Almere Haven is er ook genoeg te beleven tijdens het Uitfestival! Kleur in Cultuur komt op bezoek om samen met jou het plein om te toveren tot één groot kunstwerk! Dit ga je doen met heel veel stoepkrijt!

Of heb jij als echte Havenaar een te gek idee om je dorp nog mooier te maken? Kom dan langs bij de tent van Havenidee: Maak wat van je dorp! Laat je inspireren door ondersteundende ideeën, maak kennis met idee-indieners en spar over jouw idee!

Bij de Steiger bundelen verschillende broedplaatsen hun krachten. In de broedplaatsen hebben ruim zeventig ondernemers hun atelier, studio of werkplaats. Van fotografie en leerbewerking tot circulair meubilair en nog veel meer.

De vrolijke en dynamische dansvoorstelling AU! laat zien dat het leven niet alleen maar roze koek met slagroom en vlaggetjes voor de ramen is, maar dat het ook behoorlijk pijn kan doen. Op grappige en ontroerende wijze wordt getoond wat er allemaal tot pijn kan leiden, hoe die pijn kan worden ervaren en wat er voor nodig is om de pijn te verzachten.

12.00 - 17.00 uur Kinderactiviteiten met Kleur in Cultuur
12.00 - 17.00 uur Presentatie Havenidee
13.00 - 17.00 uur Expo Broedplaatsen de Steiger
13.30 - 14.15 uur Vrolijke en dynamische dansvoorstelling: Plan-D /  AU!

Pleintje Kruisstraat

Tijdens de inloop workshop van Atelier Tomte maak je kort kennis met het holistisch tekenen. Hiervoor wordt de vorm lemniscaat gebruikt. Ben jij benieuwd wat dit precies inhoudt? Kom langs!

Ook maak je op het Pleintje Kruisstraat kennis met Robbert-Jan de Bruin en Vincent Mook. Beiden zijn enorm creatief! Robbert houdt zich bezig met o.a hiphop; raps, beats en graffiti en Vincent verzorgt een live painting-sessie!

Last but not least! De kans is groot dat je omver wordt geblazen door het AJSO Strijkkwartet (onderdeel van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest). Het repertoire varieert van klassieke werken tot moderne filmmuziek.

12.00 - 17.00 uur Robbert-Jan de Bruin
13.00 - 17.00 uur Atelier Tomte 
12.00 - 17.00 uur Vincent Mook - Live Painting
15.00 - 15.45 uur AJSO Strijkkwartet

Podium Marktplein

Your Musiq Live On stage | 12.30 - 16.30 uur

Geniet van de live optredens van getalenteerde jongeren uit Almere, georganiseerd door muziekschool Your Musiqskool.

Van pop, rock tot soul en jazz, er is voor elk muzikaal hart iets te beleven op het Your Musiq Live podium op de markt in Almere Haven. Onder begeleiding van Your Musiqskool zullen deze jonge podiumkunstenaars je verassen met hun muziek.

In een blokkenprogramma op het YML Podium kan je afwisselend genieten van solo- optredens, vocal groups en diverse talentbands, van pop, rock tot soul en jazz. Kom het beleven tijdens het Uitfestival en geniet van een middag vol fantastische optredens! 

12.30 – 13.15

YMS Band The Emergency/Vocal talent

14.15 - 14.45 Vocal Talents Blok
15.00 - 15.30 YMS Band Musiq Hazard
15.30 - 15.50 YMS Band The Emergency reprise
15.50 – 16.30 Band Orange Fever/Vocal Talents

Straattheater

Tussen de Brink en de Havenkom | 13.00 - 16.00 uur

Artloca, een groep van acteurs met en zonder beperking maken interactief theater en toveren bij iedereen een glimlach tevoorschijn tijdens het UITfestival! Ook De Witte Olifant is een kunstwerkplaats voor kunstenaars met een beperking. De performance van De Witte Olifant zal tijdens het Uitfestival bestaan uit een mix van dans, theater en creativiteit! 

Straattheater Witte Olifant

Meer UITfestival - Ontdek nóg meer cultuur in Almere Centrum én Buiten.

UITfestival Centrum

Zaterdag 23 en zondag 24 september

Almere Centrum trapt het UITfestival af! Van 23 en 24 september is er op diverse pleinen in Almere Centrum van alles te doen en te beleven. Van muziek tot dans en van de inmiddels bekende Fantasy Parade tot een heuse platenmarkt. Laat je onderdompelen in de wondere wereld van cultuur in Almere Centrum! 

Bekijk het programma »
Fantasyparade

Uitfestival Buiten

Zondag 1 oktober

In Almere Buiten wordt het culturele event afgesloten en dat wordt groots gevierd! Op meerdere plekken in het centrum van Almere Buiten voorzien we cultuurliefhebbers van een mooi en gevarieerd programma en presenteren we het Almeerse kunst- en cultuuraanbod van het komende jaar.

Bekijk het programma »

Meer inspiratie

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!