Op meerdere plekken in het centrum van Almere Buiten voorzien we cultuurliefhebbers van een mooi en gevarieerd programma en presenteren we het Almeerse kunst- en cultuuraanbod van het komende jaar. Bekijk hieronder wat Uitfestival Buiten te bieden heeft!

 

Plan jouw UITfestival! - Ontdek het programma in Almere Buiten.

Globeplein

Tijdens het Uitfestival is er genoeg te beleven op het Globeplein! Van dans en rap tot jazz en klassieke muziek. Ben jij zondag 1 oktober in Almere Buiten? Kom dan een kijkje nemen op het Globeplein en wie weet waag je ook een dansje.

Bekijk de acts »

Rio de Janeiroplein

DJ's, rap en dans staan op het Rio de Janeiroplein centraal tijdens het Uitfestival. Hier ga je los op de lekkerste deuntjes van diverse DJ's, laten rappers hun skills horen en freestyle je mee met de verschillende dansacts!

 

Bekijk de acts »

Cultuurhuis Almere Buiten

Op het buitenpodium van het Cultuurhuis valt er van alles te beleven tijdens het Uitfestival. Van theatervoorstellingen en muzikale optredens tot workshops! 

Bekijk de acts »

Beeldende kunst

Tijdens Beeldende kunst laat Kasper Jongejan, dé graffitikunstenaar van Almeerse bodem zijn (inter)nationaal  tentoongestelde werk zien op het Rio de Janeiroplein. Ook zijn er diverse kinderworkshops bij Kunst Keetje op het Globeplein en staat Beeldhouwer Frans van der Ven op het Baltimoreplein. Lian de Gier staat met haar Happy Birds ook op je te wachten. Ze kijkt er ook naar uit om samen met jou de vogels op te fleuren. Kortom genoeg leuks te beleven tijdens het Uitfestival Beeldende Kunst!

Bekijk het volledige programma »

Kunstambassadeurs

Kunstambassadeurs vertellen over Baltimore Bend, Grasduinen en het Globe! De Kunstambassadeurs zijn te herkennen aan een button en beachflag. Kom je ook? 

 

Cultuurdome

Ontdek de gloednieuwe expositie, geniet van live optredens van muzikanten die hun studio in de Cultuurdome hebben, verken de open showrooms van diverse kledingmerken en breng een bezoek aan de open ateliers van creatievelingen uit Almere. En alsof dat nog niet genoeg is, keert de populaire Afdankertjes Vintagemarkt ook terug naar de Cultuurdome tijdens het Uitfestival. Mis dit niet!

 

Straattheater Doemere

Tijdens het Uitfestival in Almere Buiten geniet je van straatartiesten. Speciale, grappige acts die passen bij woonboulevard Doemere. Wat dacht je van jongleren met kwasten, op een fiets een kunstwerk maken of loungen op de pratende bank? 

Bekijk de acts »

Meer UITfestival - Ontdek nóg meer cultuur in Almere Centrum én Haven.

Uitfestival Centrum

Zaterdag 23 en zondag 24 september

Almere Centrum trapt het Uitfestival af! Van 23 en 24 september is er op diverse pleinen in Almere Centrum van alles te doen en te beleven. Van muziek tot dans en van de inmiddels bekende Fantasy Parade tot een heuse platenmarkt. Laat je onderdompelen in de wondere wereld van cultuur in Almere Centrum! 

Bekijk het programma »
Fantasyparade

Uitfestival Haven

Zaterdag 30 september

Ook dit jaar slaat Uitfestival haar vleugels uit over Almere Haven. De gehele dag staat in het teken van muziek, dans, theater, cultuur, kunst, film en meer! Zet zaterdag 30 september in je agenda en laat je verrassen.

Bekijk het programma »
Uitfestival haven

Meer inspiratie

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!