The Overslept

Voorstelling: The Overslept
Plaats: Poppodium de Meester
Datum: 9 maart 2019
Sterren: ★★★★★
Reporter: Jessica Simonetti

Ik ben Jessica Simonetti, 35 jaar, net als veel mede-Almeerders geboren en getogen Amsterdammer, naar Almere verhuisd voor de rust en de ruimte. Hoewel ik hier nu bijna twee jaar met veel plezier woon, is het Almeerse uitgaansleven mij nog onbekend. Je kiest al snel voor de vertrouwde locaties in Amsterdam, immers met de trein ben je zo weer thuis. Maar dat is toch zonde, want ook in Almere zelf is genoeg interessant aanbod te vinden. Zoals op zaterdag 9 maart, in Poppodium de Meester. 

Op steenworpafstand van het stationsplein en de grote markt ligt, naast de onverwachts, zeer studentikoos ogende sociëteit van studentenvereniging S.V.E.I.A., de ingang van Poppodium de Meester. Hier wordt iedereen voor entree om ID gevraagd, alvorens een polsbandje om te krijgen. De aldus verkregen kleurcode verraadt de bar wat je al dan niet mag bestellen.

Eenmaal binnen en boven, sta je in ineens in een mooie zaal, met bar en podium van elkaar gescheiden. Er is een klein hokje voor de rokers, dichtbij het podium maar bijna onmerkbaar voor de rest van de bezoekers.

Het niet wijds gepubliceerde voorprogramma werd verzorgd door de "Bottles of Love". Zij speelden energiek en vol overtuiging de zaal helemaal vrolijk. Hoewel de band, onder leiding van Willem Jonker, vast probleemloos de grote festivalpodiums bespeelt, leende de kleinere zetting van Poppodium de Meester zich ook prima voor hun energie. 

Het bloeide direct op toen The Overslept het podium op kwam

Door een iets te lange tijd tussen het voorprogramma en de hoofdact kwamen de losgemaakte "heupjes" weer wat vast te zitten. Maar het publiek bloeide direct weer op toen de leden van The Overslept het podium op kwamen. Deze rockband uit Hilversum speelde voor enthousiast publiek dat de nummers goed kende, hoewel de nummers zeker toegankelijk waren voor iedereen.

De sfeer en, allerbelangrijkst, het geluid in de zaal waren prima. En wat is er nu leuker dan je favoriete bands in een kleinere, intiemere setting, te horen spelen?

Recensie

Ik zal zeker weer terugkomen!
Ik geef de hele avond 5 sterren! ★★★★★ 

Check nog meer cultuurreports!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!