Ontdek Almere Stad, een bruisende plek vol culturele diversiteit en creatieve energie. In het hart van deze moderne stad komen kunst en cultuur tot leven, met tal van boeiende activiteiten en instellingen die het culturele landschap verrijken. 

Kunstlinie

Bij Kunstlinie in Almere Centrum vind je cabaret, muziek, musical, opera, toneel, dans en jeugdtheater. Kunstlinie staat bekend om haar bijzondere architectuur. Met 3 zalen, 4 foyers, een theatercafé, 12 break-out ruimtes en een totale capaciteit van 2000 personen is er in Kunstlinie voor ieder wat te doen. Voor de voorstelling kun je genieten van een heerlijk diner in het theatercafé. Kunstlinie biedt de perfecte mix voor een compleet avondje uit!

Ga naar de Kunstlinie »

De Nieuwe Bibliotheek

Een traditionele bibliotheek is deze in Almere Stad zeker niet. Naast lezen, lenen, leren, werken en studeren, kun je hier naar het Nieuwe Filmhuis en de mooiste arthouse films in een moderne en kleinschalige filmzaal bekijken. Naast de filmzaal zijn er regelmatig interessante exposities te bewonderen en worden er ook diverse workshops georganiseerd.

Ga naar De Nieuwe Bibliotheek Stad »
De nieuwe bibliotheek in Almere Centrum.

Poppodium De Meester

Podium de Meester is dé popzaal van Almere, waar elk weekend concerten en dansavonden worden gehouden in een breed scala aan genres. Zo zijn er terugkerende evenementen op het gebied van dubstep, live karaoke, singer-songwriter, heavy metal en hardcore, maar worden er ook regelmatig avonden georganiseerd met bijvoorbeeld folk, hiphop, rock, pop, celtic en reggae.

Ga naar Poppodium De Meester »
Poppodium De Meester in Almere.

Kunst is Leuk

Kunst is Leuk is de ontmoetingsplek voor Almeerse kunstenaars- en makers, waar je kunt kennismaken met kunst op een toegankelijke wijze.

Ga naar Kunst is Leuk »

Casa Casla

Stichting Casa Casla is meer dan alleen een non-profitorganisatie; het is het kloppende hart van creativiteit en gemeenschapszin in Almere. Met toewijding ontwikkelen en exploiteren zij het Casa Casla gebouw om een levendige ruimte te creëren die voor iedere Almeerder toegankelijk is. 

Of je nu wilt deelnemen aan levendige debatten, jezelf verliezen in inspirerende exposities, genieten van betoverende optredens, of je eigen creatieve expressie wilt delen, Casa Casla is de speeltuin voor alle creatievelingen. 

Ga naar Casa Casla »

Kinepolis

Kinepolis is de bekendste bioscoop in Almere. Deze megabioscoop heeft alles wat een bioscoopbezoeker zich kan wensen. Luxe, veel ruimte en de lekkerste versnaperingen. En natuurlijk de nieuwste films. Ook in 3D.

Ga naar de bioscoop »

Now's The Time

Now's The Time is een plek waar creativiteit, muziek, eten, cultuur, events, artiesten en 'good vibes' samenkomen! Ga langs voor een lekkere brunch, een creatieve sessie of om gewoon even te chillen. Je vindt hier regelmatig leuke culturele activiteiten.

Ga naar Now's The Time »

Dutch Digital Art Museum Almere

Dutch Digital Art Museum Almere  geeft je een kijkje in digitale kunst. Digital art bestaat al sinds de uitvinding van de computer, maar de laatste jaren is digital art ‘booming’. Het is nu dus écht tijd om kennis te maken met de interessante vormen van digital art. Wat zijn de gevolgen van digitalisering voor de samenleving? En wat biedt blockchain voor mogelijkheden? Ontdek het bij DDAMA!

Ga naar DDAMA »

Bontehond

Stap binnen in de wonderlijke wereld van Jeugdheatergezelschap BonteHond in Almere, waar theater voor elke leeftijd tot leven komt! Bij BonteHond geloven we dat het belangrijk is om niet té volwassen te worden en om die speelse, open blik van kinderen te behouden, zelfs als we ouder worden. Laat je verwonderen en verrassen door de unieke wereld van BonteHond, waar fantasie en speelsheid de hoofdrol spelen.

Ga naar Bontehond »

Theatergroep Suburbia

Theatergroep Suburbia maakt ontroerende, tragische en geestige voorstellingen over het menselijk tekort. Ze spelen in het theater en ook op verschillende plekken in de stad, in parkeergarages, flatgebouwen, of in de natuur van Flevoland. 

Ga naar Suburbia »

Theatergroep SubSub

Theatergroep SubSub is hèt jongerengezelschap in Almere. SubSub is gefascineerd door het thema identiteit. Wie ben je? Waarom maak je bepaalde keuzes in je leven? En hoever ga je om te zijn wie je bent? Deze vragen stelt SubSub zichzelf, de acteurs en het publiek in de voorstellingen van SubSub.

Ga naar SubSub »

Bekijk wat er te doen is - in Almere Stad

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!