Ontdek deze musea vanuit huis

Helaas kunnen we momenteel allemaal het huis niet uit om een een museum te bezoeken. Maar dan brengen we het museum toch naar jou toe? Bij deze musea over de hele wereld kun je virtueel langs de mooiste kunst wandelen. Geen lange rijen of gluren over iemands schouder, maar alle tijd om te genieten van de mooiste schilderijen.

Bekijk deze Nederlandse musea vanuit huis

Het Rijksmuseum
Bekijk o.a. de Nachtwacht en het melkmeisje, loop virtueel door de verschillende zalen en ontdek maar liefst 164.511 kunstwerken.
Check hier alle kunstwerken uit het Rijksmuseum.

Van Gogh Museum
Ontdek de collectie uit het Van Gogh Museum met maar liefst 164 items.
Wandel snel naar binnen bij het van Gogh Museum

Anne Frank Huis
Bekijk Anne’s voormalige woonhuis en leer haar verhaal nog beter kennen door de collectie te bekijken. 
Kijk binnen bij het Anne Frank huis.

Street Art Museum Amsterdam
Een unieke collectie van street art in Amsterdam, zonder zelf rond te hoeven wandelen door de straten van Amsterdam. 
Check de vetste street art pieces van Amsterdam hier!

Koninklijk paleis Amsterdam
Loop door het koninklijke paleis en ontdek de mooiste schilderijen en beeldhouwwerken van beroemde kunstenaars zoals Ferdinand Bol en Govert Flinck.
Gluur hier naar binnen bij het Koninklijk paleis

Museum Boijmans van Beuningen
Een reis door de geschiedenis van de kunst met Nederlandse en Europese topstukken.
Bekijk de collectie van Museum Boijmans van Beuningen

Nederlands Dans Theater
Een verzameling van foto’s, video’s, posters en programmaboeken van de ruim zeshonderd balletten die het Nederlands Dans Theater de afgelopen zestig jaar ten tonele bracht.
Bekijk hier de collectie van de afgelopen zestig jaar

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Beeld en Geluid onderhoudt en biedt toegang tot meer dan 1 miljoen uur televisie, radio, muziek, film en web-video, wat het een van de grootste audiovisuele archieven in Europa maakt.
Ontdek alle over Beeld en Geluid

►Scheepsvaartmuseum
Het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam ligt voor pampus, maar dat betekent niet dat het museum en de collectie niet toegankelijk zijn. Check hier de video's podcasts, leuke kinderactiviteiten en nog veel meer uit het Scheepsvaartmuseum.

Ontdek deze internationale musea

Niet alleen in Nederland, ook in het buitenland kun je de mooiste tentoonstellingen ontdekken. Reis van Londen naar Parijs of van New York naar Vaticaanstad binnen een paar seconden met deze prachtige collecties van over de hele wereld.

The Natural History Museum, Londen
Ontdek alles over de dino's, oceanen en de evolutie van de mens door de jaren heen bij The Natural History Museaum in Londen

The British Museum, Londen
Het British Museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en de verzameling kunstvoorwerpen behoort tot de grootste collecties ter wereld.
Kijk binnen bij het British Museum in Londen

Het Louvre in Parijs
Altijd al naar binnen willen gaan bij het Louvre in Parijs, maar stonden de lange rijen je tegen? Dan is dit je kans! Stap naar binnen bij het Louvre en ga op zoek naar de Mona Lisa. 

Guggenheim Museum, Bilbao
Een museum dat je eigenlijk het liefst in het echt ziet, maar virtueel is het ook een plaatje. Bekijk het Guggenheum museum zoals je het nooit eerder hebt gezien

MET museum, New York
Altijd al over de trappen van het Metropolitan Museum of Art (MET) willen paraderen? Dit is je kans! Nouja, digitaal dan. Ontdek het grootste museum in New York waarvan de collectie echt een bezoekje waard is

NASA, Cleveland
Neem een kijkje in de vacuüm ruimte voor gewichtloosheid met de Zero gravity tour, stap in de windtunnel en nog veel meer.
Op naar NASA.

Muse Vaticani, Vaticaanstad
Je ziet de mooiste muurschilderingen en standbeelden in o.a. de Sixtijnse Kapel, new wing en de kamer van Chiaroscuri met de virtuele tours van het museum in Vaticaanstad.

Picasso Museum, Barcelona
Het Picasso museum telt maar liefst drie verdiepingen en vijfendertig zalen met werken van Picasso uit de periode 1890-1957.Dwaal door de kamers en ontdek de collectie van het Picasso museum hier

The Museum of Modern Art, MoMa, New York.
Het museum dat je tijdens je bezoek aan New York zeker niet moet overslaan. Check de diverse collectie van het MOMA uit New York

Je kunt zelf ook zoeken naar je favoriete museum of schilderij van Google Arts and Culture.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!